Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 30. 10. 2017.

I u Nišu besplatne obuke za one koji bi da postanu programeri

Programiranje 100 Nišlija moći će da se prekvalifikuje i postane programer; foto: Pixabay

Programske jezike koji će im pomoći da lakše dođu do posla, najavljuju iz Kancelarije za IT, 100 građana Niša moći će besplatno da uči na obukama koje će biti organizovane do kraja godine. Oni koji bi da se prekvalifikuju i postanu programeri, mogu da se prijave do 5. novembra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Verko

    12:34 // 30. 10. 2017.

    Ja imam više od 10 god. iskustva u programiranju kontrolera u C i C++ i nešto više od 3 god. u Java za Android. Posao sa kontrolerima je u Srbiji odavno stao ili je neverovatno malo plaćen, a firme koje se bave razvojem ili dopunom softvera, uopšte ne odgovaraju na moje konkurse. Znati programirati je jedna stvar, a poznavanje tehnologije druga. Vodite računa koju tehnologiju programiranja birate!

  • Zile

    15:48 // 30. 10. 2017.

    Sto lepo ne ukinete Elektronski fakultet? Zasto mucite decu? Jeste da ima 52 pismenih ispita +52 usmenih, pa tek onda upisuju ocenu+ diplomski! Neko ovde pere pare! Primite frizerke, keramicare,masinbravare, kuvare, oni ce verovatno da obele obraz Vladi!Samo ih prethodno povezite sa stranim klijentima, koji u toku celodnevnog rada , iskljucivo komuniciraju na tehnickom Engleskom. Srpski-kuci.

    • Pera

      22:46 // 30. 10. 2017.

      Za par godina nova prekvalifikacija. I tako...
      Pa ce frizer da programira, a za integral da misli da je to dlaka koja je pala na papir! Vodoinstalater ce da misli da je kucina, a muzicar ce da se smeje nedovrsenom violinakom kljucu. Svi smo programeri i svi pravimo sajtove i carevi smo!

  • Pravo zboris

    14:02 // 30. 10. 2017.

    Ovakvi kursevi treba da budu organizovani i u Svrljigu, Babusnici, Beloj Palanci, Vlasotincu, gde god se nalazi srbin, da ne bi bilo diskriminacije.

  • Građevinac

    17:41 // 30. 10. 2017.

    Valjda bi trebalo da postoje obuke za varioce, vodoinstalatere, zidare, tesare, armirace i mnoga druga, to su zanimanja koja su izumrla, nema vise ko slavinu da zavije, varioce uvozimo iz inostranstva...

  • Anonimus

    11:07 // 30. 10. 2017.

    Plata nakon obuke preko sto hiljada dinara. Garant.

  • Prekvalifikacijom u buducnost

    11:21 // 30. 10. 2017.

    S obzirom da je kurs besplatan treba doci dok ne bude kasno, jer Nis svakako kao veliki industrijski centar sa dosta stranih kompanija pruza vecu mogucnost do brzeg zaposlenja i dobre zarade. Osim toga za koju godinu ugasice se mnogi drugi poslovi i zanimanja.

    • prof dr CVETKO prvi

      12:12 // 30. 10. 2017.

      @Prekvalifikacijom u buducnost : Bravo , ali ... zaboravio si gradove iz okruženja , do kojih će se praviti Koridori i auto-putevi: Gadžin Han , Babušnica, Svrljig, Pusta Reka, Žitoradja, Vučje, Lebane, Bela Palanka /kao "najrazvijenija opština" u Srbiji - ima auto-put/,Žitni Potok , Vlasotince ... i Azbresnica , Dudulajce ... Da li postoji starosna granica za obuku ? Ili je diskriminacija na delu

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: