Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:09, 27. 2. 2023.

| Ekonomija

I zvanično poskupelo grejanje u Nišu za oko 7%

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
grejanje u Nišu
Grejanje ponovo poskupelo u Nišu; foto: JV/Ljubica Jocić

Drugi put ove grejne sezone je grejanje u Nišu poskupelo - Gradsko veće je usvojilo predlog Toplane da varijabilni deo računa ubuduće bude 6,56 dinara po kilovat satu, što je povećanje od oko 7%.

Nadzorni odbor Gradske toplane je krajem godine predložio da od 1. februara poskupi varijabilni deo cene grejanja u Nišu i da oni koji imaju centralno grejanje umesto 6,12 dinara plaćaju 6,56 po kilovat satu.

Kao razloge naveli su to što je gas poskupeo za oko 10%, voda za skoro 23%, a industrijska so za pripremu vode za oko 17%.

Gradsko veće je to odobrilo na sednici 21. februara, piše u Službenom listu, te je i ozvaničeno poskupljenje grejanja za oko 7% u Nišu.

Predlog za promenu cene toplotne energije zbog porasta varijabilnog dela cene može da bude podnet u slučaju kada se ukupna cena energenta poveća za više od 3%, a obavezno ukoliko se smanji za više od 5%. Na osnovu napred obrazloženih promena u cenama navedenih energenata, te primenom navedenog propisa, je izračunata varijabilna tarifa u visini od 6,56 din/kWh što je u odnosu na trenutno važeću cenu (6,12 din/kWh) više za 7,17% - piše u obrazloženju.

Ovo je praktično drugo poskupljenje grejanja u Nišu u ovoj sezoni, jer je Toplana u septembru prošle godine, pred odlagani početak grejanja, predložila poskupljenje varijablnog dela cene koju građani plaćaju (sa 5,72 na 6,12 dinara po kilovat satu), a tada je povećan i fiksni deo cene sa 24,28 na 28,73 dinara po kvadratu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:30 // 28. 2. 2023.

    @ Bata Petrovic- Postovani Bato, nije tema, ali Nislija nema vise ! Oni su statisticka greska ! Dva udruzenja,za negovanje tradicije, Stari Nis i Stare Nislije, odavno ne postoje,ophrvani finasijskim problemima ! Tek poneko, u fragmentima se javi, da podseti na vidjenije Nislije ! Ovo sad je kasaba, razmontirana dolaskom visestranackog sistema i rastakanjem Juge !

  • Раде

    12:11 // 28. 2. 2023.

    Zivim u "strašnoj" Rusiji. Napolju je -15, prozor je iskipovan 24h-toliko radi I grejanje, u stanu je 23 stepena. U grejnoj sezoni (septembar-maj) racuni su za stan od 63kvm 1400rublji-oko 2100din.

  • Ivan

    09:30 // 28. 2. 2023.

    Pametno,poskupljuj i deri kožu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: