Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 12. 2. 2013.

| Ekonomija

IKEA na Čamurlijskom putu?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ikea.jpg
IKEA, arhivska fotografija

Na prostoru pored puta koji vodi ka niškom selu Čamurlija trebalo bi da budu izgrađeni objekti švedske kompanije IKEA, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Novi investitori koji dolaze u Niš, prema rečima gradonačelnika, imaju velike planove za severni deo grada. Pored Ajmaksa koji već dugo planira izgradnju kargo centra na niškom Aerodromu, ima još potencijalnih investitora, a jedan od njih je i švedski proizvođač nameštaja IKEA.

- Po mojim saznanjima upravo u tom uglu između Čamurlije i auto-puta počeće da se gradi IKEA. Ja sam razgovarao inicijalno sa predstavnicima ove kompanije i oni već imaju zemlju - rekao je Perišić.

On dodaje da uz IKEU idu i drugo veliki investitori, a jedan od njih je i Bauhaus koji se takođe bavi prodajom nameštaja i ostalih kućnih potrepština.

Gradonačelnik Niša kaže da će stanovnici Opštine Crveni Krst, na čijoj teritoriji bi i trebalo da se gradi IKEA, ubuduće moći da se pohvale i novim radnim mestima, ali i novim ulicama i novim investicijama. 

Dolazak IKEE u Niš najvljivan je i 2009, 2010, 2011, a poslednji put u martu 2012. godine kada je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić rekao da bi jedna od 5 prodavnica ove kompanije trebalo da bude i u Nišu. 

IKEA “obećana zemlja” za mnoge političare

Kako piše niški Medijski istraživački centar (MIC) dolazak IKEE u Srbiju najavljen je prvi put 2007. godine. Mnogi državni funkcioneri u prethodnih 7 godina više puta su govorili o trgovinskim lancima ove svetske kompanije.

Rasimu Ljajiću, Mirku Cvetkoviću, Slobodanu Milosavljeviću, Borisu Tadiću, Mlađanu Dinkiću, i Božidaru Đeliću pridružio se i aktuelni vicepremijer Aleksandar Vučić koji je najavio da će IKEA prvu radnju u Srbiji otvoritu u aprilu 2014. godine.

Ostaje nam da čekamo. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Bratislav Stankovic

    15:35 // 13. 2. 2013.

    Ne samo da je vlasnistvo Miskovica,nego ce i njima da obezbede sve povlastice,a sta je sa nasim proizvodjacima namestaja i ostalima koji se bave ili bar pokusavaju da se bave nekom delatnoscu poput IKEe.Nama deru kozu od poreza i prireza,a ne da imamo i benificije i povlastice nepitajte ...

  • Luka Laban

    19:34 // 12. 2. 2013.

    Manje saznanja,vise realizacija !!!

  • Posmatrac

    18:23 // 12. 2. 2013.

    Ha-ha-haaaaaaaaaa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: