Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:23, 21. 6. 2019.

| Ekonomija

IT i drugim preduzetnicima na raspolaganju dva nova zajednička prostora za rad u Nišu

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Coworking hub
Co-working je novi koncept poslovnog prostora; Foto: Think Innovative Hub

Preduzetnici i frilenseri u Nišu imaju mogućnost da rade u dva nova co-working prostora – No Limit Hub-u u centru grada i Think Innovative Hub-u u Elektronskoj industriji. Iz oba prostora kažu da su potpuno opremljeni za potrebe biznisa.

No Limit Hub koji je nedavno otvoren je orjentisan na IT oblast i otvorio je konkurs za stanare svog prostora, koji traje do 28. juna. Navode da nude savremene uslove rada u centru grada i učešće u aktivnostima najveće start-up i IT zajednice u Nišu. No limit Hub konkurs Konkurs za "No Limit Hub" otvoren do 28. juna; Foto: No Limit Hub

Prostor se nalazi u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog 16/7, prostire se na 90 m2 i nudi mesto za rad sa ergonomskom stolicom, brzim internetom i ormarićima za lične stvari. Stanarima coworking-a na raspolaganju su i konferencijska sala, phone booth, kao i kuhinja – navode iz No Limit Hub-a.

Dodaju da je konkurs namenjen frilenserima, pojedincima i timovima koji bi želeli da rade u podsticajnom i kreativnom okruženju, a prijavni formular i više informacija o konkursu na njihovom sajtu.

Inače, No Limit Hub je organizacija koja promoviše i osnažuje IT zajednicu u Nišu. Iza sebe ima više od 20 održanih edukativnih događaja, mentoring sesija i meetup-ova koji učesnicima predstavljaju aktuelnosti iz IT sveta, marketinga i preduzetništva, i četiri CODEstantine konferencije, za koje kažu da su najveće konferencije južno od Beograda namenjene programerima.

Co-working predstavlja globalni trend koji se prvi put pojavio u Sjedinjenim Američkim Državama, a odnosi se na deljenje kancelarijskog prostora između više pojedinaca ili timova. Od 2005. godine kada se ovaj trend pojavio skoro svaki moderni grad u svetu ima zajednicu co-working prostora. Pretpostavlja se da će do kraja 2020. godine biti ukupno više od 30.000 ovakvih centara - objašnjavaju.

Coworking hub Prostor opremljen za posao; Foto: Think InnovativeTehnološke kompanije, startapovi i drugi preduzetnici mogu da izaberu i prostor u EI.

Ovaj prostor za zajednički rad, kako navode iz Think Innovative Hub-a koji je nedavno "otvorio svoja vrata" prostire se na više od 3.700 kvadratnih metara, otvoren je non-stop. Raspolaže sa tri sale za sastanke, velikom konferencijskom salom sa više od 100 mesta, teretanom, kafićem, dodaju, a ima čak i sobe za kreativno razmišljanje i video igre.

Think Innovative raspolaže sa 365 radnih mesta, što ga čini najvećim coworking prostorom u Srbiji – navode.

Inače, i oni kažu da je coworking koncept zajedničkog poslovnog i kancelarijskog prostora koji nezavisno dele pojedinci, manji timovi i firme koje ih iznajmljuju.

Opremljeno radno mesto, sto, stolica, fijokar i orman za odlaganje stvari, pristup prostoru u bilo kom trenutku, mrežni pristup štampačima, privatne kabine za online sastanke, menadžment zgrade, održavanje i čišćenje kancelarija, parking za automobile i bicikle, prijem pošte, prijemni pult, čak i adresa za registraciju firme, su ono što sadašnji i budući zakupci i stanari, odnosno članovi zajednice, imaju na raspolaganju u Think Innovative Hubu – dodaju.

Dodaju da građani imaju mogućnost da se informišu, rezervišu obilazak i obezbede mesto u ovom prostoru. U njemu, kako navode, ima mesta i kapaciteta za održavanje raznih događaja, edukacije, okupljanja, seminara, konferencija i neformalnih druženja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milenko Jovanović

    11:44 // 21. 6. 2019.

    Zaboravili ste na Tildu, prvi coworking u Nišu.

    • Nišlija

      14:27 // 21. 6. 2019.

      Ili je Deli prvi?

  • Mara

    11:37 // 21. 6. 2019.

    Šta li neće da izmisle za pare

    • Mila

      12:50 // 21. 6. 2019.

      Zivimo u pretezno kapitalistickom drustvu, gde jedan pojedinac mora sam sebi da obezbedi posao i radno mesto. To sto neki jos uvek zive u komunistickom uredjenju, pa su smestili svoje pozadinu u drzavne stolice i nemaju nikakvih briga, to je ono sto ovakva mesta i desavanja cini nerazumljivim i nedostupnim za te doticne persone.

  • Nišlija Iz Čalija

    09:38 // 21. 6. 2019.

    Think inovative hub je fantastičan prostor za programere. Ko bi rekao da u krugu bivše EI postoji onakva moderna zgrada sa svim pratećim sadržajima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: