Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 8. 1. 2024.

| Ekonomija

"In Vivo" i Teodora Džehverović pevaju za "srpsku" Novu godinu u Prokuplju

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Doček PK
Mlađi Prokupčani po tradiciji pravoslavnu Novu godinu čekaju na gradskom Trgu u Prokuplju; Ilustracija; Foto: Lj. M.

Gradska vlast i ove godine na Trgu topličkih junaka organizuje proslavu Nove godine po julijanskom kalendaru, a uz najavljeni veliki vatromet, Prokupčane će u centru grada zabavljati grupa "In Vivo" i Teodora Džehverović. Sa binom, vatrometom i obezbeđenjem, čitava organizacija tog događaja koštaće građane oko 3 miliona dinara.

Ove godine je skoro duplo više novca izdvojeno u odnosu na prošlogodišnju organizaciju, kada je od izvođača nastupio Željko Vasić koji je sa pratećom rok grupom plaćen 800.000 dinara, a čitava manifestacija je koštala 1,6 miliona dinara.

Sredstva za ovogodišnju proslavu “srpske” Nove godine obezbeđena su iz budžeta Grada Prokuplja, a organizacija je podeljena kulturnim institucijama, pa će tako pevače platiti Dom kulture, binu Kulturno obrazovni centar, dok je nabavka vatrometa poverena Turističkoj organizaciji Prokuplja.

Najskuplje će biti plaćeni pevači, pa će tako za nastup "In Vivo" i Teodore Džehverović biti izdvojeno oko 2,3 miliona dinara i to će biti realizovano preko Doma kulture. KOC u Prokuplju je zadužen za iznajmljivanje bine koja će koštati oko 400.000, dok će Turistička organizacija za 300.000 dinara kupiti vatromet i platiti obezbeđenje - kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Najavljuju da će program početi oko 20 sati nastupom lokalnih grupa, a u ponoć je pripremljen veliki vatromet, pa iz Gradske uprave očekuju dobar provod za sve sugrađane koji odluče da “srpsku” Novu godinu dočekaju uz odabrane izvođače na gradakom trgu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mali plavi

    11:26 // 9. 1. 2024.

    Sta je sa Nis? Koga nama turaju? Znali se nesto???

  • Var tehnolog

    18:34 // 8. 1. 2024.

    Kakav tabloidni flesh! Kazite ,meni, dipl.ecc, sta je ovde - "ekonomija" ??? Mozda je ovo za kriminalnu hroniku ?

  • Гага

    17:00 // 8. 1. 2024.

    Српска н.г. је традиционални празник,па тако треба и да се слави...уз локалне фолклорне ансамбле и етно-групе...традиционално и господствено..!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: