Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:07, 21. 5. 2022.

| Ekonomija

Info-sesije o javnom pozivu za dodelu novca preduzetnicima od ponedeljka u gradovima na jugu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
eu info
Prva informativna sesija u ponedeljak u Nišu; Foto: EU info kutak

Preduzetnici iz Niša, Leskovca, Pirota, Vranja i Preševa se od 23. maja do 3. juna mogu prijaviti na javni poziv za dodelu bespovratnih subvencija, koji realizuje Evropska unija u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, a sve što treba da urade je da sprovedu aktivnost kojom će pružiti podršku svojim sugrađanima, ranjivim grupama, deci, sportskim klubovima ili doprinesu zaštiti životne sredine.

Poziv se odnosi na sva preduzeća koja su registrovana od 1. januara 2016. godine i 31. decembra 2020. godine, a koja se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inženjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke.

Za nabavku opreme i uvođenje usluga u 99 mesta koja su uključena u program, Evropska unija je izdvojila 3 miliona evra.

Od ukupnog budžeta, dva miliona evra su namenjena za podršku proizvodnim preduzećima a milion evra će biti utrošeno za pomoć onim malim biznisima koji se bave uslužnim delatnostima. Visina podrške po pojedinačnom projektu za preduzeća registrovana za proizvodnu delatnost iznosi od 10.000 do 40.000 evra, a za preduzeća registrovana za pružanje usluga od 10.000 do 30.000 evra. U oba slučaja obavezno je minimalno sufinansiranje od 20 posto vrednosti projekta, odnosno 15 posto za preduzeća iz opština koje pripadaju četvrtoj kategoriji razvijenosti - navode iz Eu Pro programa.

Nišlije mogu o javnom pozivu mogu da se informišu i na javnoj sesiji u ponedeljak, 23. maja u 11 sati u Hotelu “Tami Residence”, Leskovčani dan kasnije u isto vreme u Centru za stručno usavršavanje, a Piroćanici u sredu, 25. maja u hotelu “AnaLux”.

Sesija u Vranju zakazana je u sredu, 1. juna, u Hotelu “Ponte Bianco”, a u Preševu 2. juna u zgradi Opštine.

Više informacija o uslovima poziva, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na internet stranici EU PRO Plus Programa: Javni poziv za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: