Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 31. 3. 2019.

| Ekonomija

"Infrastruktura železnice": Remont pruge planiran, ne iznuđen

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Pruga-Matejevac9-mart-2019-foto-JV-D-M
pruga čeka remont ; foto: JV

Nakon tumačenja stručnjaka Ilije Tanacova da je Železnica pre tendera požurila u rekonstrukciju pruge Niš - Zaječar zbog ugovora sa transportnim preduzećima i mogućih penala, iz ovog preduzeća poručuju da je obnova pruge već bila u planu za 2019. godinu i da se radi isključivo zbog potreba građana.

Profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Ilija Tanackov u izjavi Južnim vestima naveo je da se poseglo za rekonstrukcijom tek kad su cisterne počele da ispadaju, a građani da protestuju, a pre nego što je tender sproveden.

Ipak, u preduzeću Infrastruktura železnice to negiraju.

Rekonstrukcija pruge Niš - Zaječar bila je planirana Programom poslovanja Infrastrukture železnice Srbije za 2019. godinu, koji je usvojen krajem prosle godine, nakon sto je Vlada Republike Srbije u državnom budžetu u novembru 2018. godine izdvojila sredstva za deo usluga izvodjenja radova na ovom poslu - pojašnjavaju.

Kažu i da je prvo morao biti rekonstruisan alternativni pravac Požarevac - Majdanpek.

Reaguju i na izjavu Tanackova da je ugovaran transport preko pruge Niš - Zaječar, iako je ona bila trula, pa sad mora da se sve ubrza jer prete penali od transportnih preduzeća.

Zašto pruga Niš - Zaječar decenijama nije rekonstruisana, trebalo bi da objasni profesor Tanackov, koji je bio član Upravnog odbora Železnica Srbije 2010. godine. A mogao bi i da objasni koliki je deo njegove odgovornosti što Železnice Srbije od 2010. do 2012. godine nisu remontovale ni jedan kilometar pruge - saopštavaju iz Infrastrukture.

Dodaju i da se rekonstrukcija pruge Niš -Zaječar radi isključivo zbog potreba građana i privrede Srbije i da će taj posao završiti što je najbrže moguće, kako je i planirano do 19. avgusta 2020. godine.

Podsetimo, ministarka Mihajlović je radove na pruzi svečano otvorila 25. februara, međutim oni nisu bili vidljivi poslednjih mesec dana. Ipak, iz Infrastruktura železnice su naveli da je potpisan ugovor sa izvođačima i da oni izlaze na gradilište 1. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenković

    16:49 // 1. 4. 2019.

    Za ovih 40 dana više bi uradio Ljuba Stanković da je skupio družinu.
    Sada su ostali samo radnici pred penzijom i nesposobni rukovodioci !

    • Acko

      20:32 // 1. 4. 2019.

      Za ovo ste u pravu.

    • Petar

      11:13 // 2. 4. 2019.

      Taj Ljuba i jos par njih koji su mogli da se nabroje na prste jedne ruke su vazili za ozbiljne ljudi u Niškom železničkom čvoru.

  • Родољуб

    09:13 // 1. 4. 2019.

    Због грађана се ради.? Што бре причате неистину. Ваљда се ради због потребе да буде исправно. Зашто сте чекали да се уруши пруга па да је санирате. Зар мислите да смо, ми грађани глупи, да можете да нас омаловажавате таквим изјавама да као због некога од нас то радите.

  • Neko

    00:28 // 1. 4. 2019.

    1 aprila,nadam se da nije sala

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: