Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 27. 9. 2018.

| Ekonomija

Inicijativa: Da li gašenjem avio-linija raste niški aerodrom?

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
aerodrom
Država podržava aazvoj ili nestanak aerodroma u Nišu?; foto: Davorin Dinić

Šta je uzrok gašenja avio-linije Niš - Malme pitaju iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom” nadležne u aerodromu “Konstantin Veliki”, dok od Vlade i Ministarsta građevinarstva i saobraćaja traže da javnosti predstave planove za razvoj niške vazdušne luke.

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” napominje da je upravo linija ka švedskom gradu imala najveći broj putnika i letova, da je saobraćala više od tri godine, te da nije jasno koji je razlog za njeno ukidanje.

Šta se zaista dogodilo, koji je pravi uzrok za gašenje? Je l' ovo plan razvoja? To je odgovor koji očekujemo. Brojni lokalni funkcioneri iz Niša su tvrdili da neće biti ugašena nijedna linija nakon što Republika preuzme vlasništvo - kaže Mladen Jovanović iz Inicijative.

Od Vlade i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zahtevaju “da pod hitno prekine sve negativne radnje u odnosu na niški aerodrom, kao i da javnosti predstavi planove i iznos sredstava koji je predviđen u budžetu Srbije za ovu i narednu godinu, a koji je obećan prilikom otimanja aerodroma od lokalne samouprave u Nišu”.

Svi gledamo u Zoranu Mihajlović i druge ljude iz vlasti koji su naterali Skupštinu Grada Niša da preda niški aerodrom. Neka nam objasne kako to raste aerodrom? Šta su to uradili od kada su ga preuzeli, pošto su svašta nešto obećavali? Ako su izgubili liniju za Malme, možda će pet novih linija da dođe - objašnjava Miloš Bošković iz Inicijative.

Do sada se niko od nadležnih institucija iz grada ili države nije zvanično oglasio povodom gašenja avio-linije od Niša do Malmea, a novinari Južnih vesti su pitanja uputili i niškom aerodormu i Ministarstvu saobraćaja.

Podsetimo, na sajtu mađarske aviokompanije Wizz air od janura 2019. godine više se ne mogu kupiti karte za Malme sa niškog aerodroma, a ova kompanija je potvrdila da sledeće godine ukida linija Niš - Malme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • resident evil

    12:46 // 28. 9. 2018.

    Upravo tako,uskoro vrlo suptilno ukidanjem linija i td.. bice to jedan prelepi, prosireni, vojni aerodrom i uzivacemo svakog dana u zvuku motora i pevati avijonu slomicu ti krila da ne letis ona bi tu bila....lalala

  • Dr

    10:47 // 28. 9. 2018.

    Biće to jedan veluki vojni aerodrom,slušaćemo pesmu"neke ptice nikad ne polete".I naravno jutarnji proglas vlasti"Dobro jutro Nišu vojna kasabo".

  • Vladimir

    09:36 // 28. 9. 2018.

    Sramota je šta se radi, znalo se da je cilj da se aerodrom uništi ili taksama ili ovako ukidanjem linija. Ko zna šta stoji iza toga ali jedno je sigurno Beogradizacija ispred svih . Da otvaraju se firme na jugu ima radnička klasa koliko hoćeš, po Beogradu gospode. Tamo se otvara zadruga pink, parovi hepy, a vi punite parama. Sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: