Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 16. 3. 2018.

| Ekonomija

Inspekcija Ministarstva rada vraća prokupačke radnike na posao

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
stojanovic sa resenjem kojim se vraca na posao foto lj.m.
Stojanović se sa radnom knjižicom jutros javio na posao u TSO; foto: Lj.M.

Dvoje od četvoro radnika Turističko-sportske organizacije koji su krajem novembra prošle godine dobili otkaz zbog organizovanja navodno nezakonitog štrajka, odlukom Inspekcije rada vraćeni su na posao do okončanja radnog spora pred prokupačkim sudom.

Očekuje se da i ostale dve zaposlene radnice koje su po istom osnovu otpuštene, tokom dana ili početkom naredne nedelje dobiju identičnu odluku inspekcijskih službi. 2 resenje ministarstva ya rad Rešenje kojim su otpušteni vraćeni na posao

Ipak, niko od nadležnih iz Turističko-sportske organizacije nije odgovarao na telefonske pozive, pa zasad ostaje nejasno kakva će biti njihova odluka i hoće li postupiti po rešenju inspekcije rada u nadležnom Ministarstvu.

Sa druge strane, Vanja Stojanović, koji je kao predsednik Nezavisnog sindikata TSO organizovao štrajk upozorenja zbog ranijeg otpuštanja čistačica tokom racionalizacije radnih mesta, tvrdi da rešenje koje je primio vraća veru u državne institucije Srbije.

Od početka sam tvrdio da se na našem primeru žele zastrašiti ostali radnici i da je odluka poslodavca da nas istera sa posla nezakonita. Zato sam podneo krivičnu prijavu protiv inspektora, ali i Zlatana Miljkovića, potpredsednika lokalnog SNS i direktora Apoteke Prokuplje koji je petnaestak dana nakon otkaza tajno pregovarao sa nama i obećavao da će nas vratiti na posao – istakao je Stojanović.

On se sa radnom knjižicom javio na posao i očekuje da već danas dobije rešenje o povratku na svoje radno mesto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: