Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 19. 4. 2013.

| Ekonomija

Internacionalizovana niška ideja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
klasteri.jpg

“Dani klastera” prvi put posle tri godine održavanja u Nišu, prelaze granice Srbije. Ovog puta konferencija će biti održana u Sofiji.

Višemesečni pregovori krunisani su “selidbom” manifestacije u Sofiju, gde će pored srpskog i bugarskog klastera biti još 48 klastera iz regiona, sa ukupno 200 učesnika.

Simbolično nazvani “Balkansko-crnomorski dani klastera” imaće za cilj pomoć strateškom i održivo-ekonomskom razvoju klastera u regionu.

- Dogovoreno je da u fokusu ovogodišnje konferencije budu predstavnici nacionalne i regionalne politike razvoja klastera kao ključni faktori u kreiranju ambijenta u kome klasteri posluju - kaže direktor Kuće klastera Danka Milojković.

Za klasterske organizacije i inicijative, kako je rekla Milojković, biće organizovane radionice prema sektorskoj pripadnosti kojima će rukovoditi profesionalni moderatori.

Konferencija će rezultirati dokumentom o potrebama i mogućnostima klastera iz regiona koji će biti prosleđen učesnicima konferencije, predstavnicima nacionalne i regionalne vlasti, kao i nadležnima u Evropskoj komisiji.

Manifestacija “Dani klastera 2013” je oglašena i na globalnoj TCI mreži, svetskoj organizaciji za razvoj klastera, kompetitivnosti i inovativnosti.

- Veoma smo ponosni da se naši “Dani klastera” i Kuća klastera nalaze u oficijelnom kalendaru događaja u oblasti klasterskog razvoja u svetu. Smatram da su to dovoljni razlozi da naše nadležno ministarstvo podrži učešće srpske klasterske zajednice - rekla je Milojković.

Inače, čitava ideja je u Nišu 2010. godine započeta uz podršku danskog programa za lokalni ekonomski razvoj na Balkanu LEDIB i svih ključnih nacionalnih i regionalnih partnera u Srbiji, kao i od institucija sa područja balkanskih zemalja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: