Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 19. 4. 2024.

| Ekonomija

Internet i telefoniranje zaposlenih u "Mediani" Nišlije će koštati kao tri nova stana od po 50 kvadrata

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
telefon društvene mreže digitalno nasilje KOSTA 23
Gde ovih dana "odlaze" pare Nišlija; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Usluge fiksne i mobilne telefonije za naredne tri godine niška JKP Mediana planira da plati oko 255.000 evra, što je iznos za koji mogu da se kupe tri nova stana od po 50 kvadrata u Nišu ili okolini. Nabavka uključuje i nove mobilne telefone u vrednosti od oko 100.000 evra.

kedrovi Zanimljivi tenderi "Mediane" u poslednje vreme; ilustracija; foto: T. T. Nakon tendera za gume, za električne bicikle za domaćine kvartova, za mobilijare i krasne figure u obliku pčele, za snimanje reportaža o poslovima za koje je svakako zadužena i za koje već dobija pare građana - Mediana je raspisala i tender za usluge telefonije.

Ko će ga dobiti, trebalo bi da bude poznato nakon 28. maja, do su otvorene prijave, a procenjena vrednost je čak 30 miliona dinara, što je oko 255.000 evra.

Ako se pogleda trenutna prosečna cena kvadrata stanova u novogradnji, koja iznosi oko 1.750 evra u Nišu i okolini, ispada da će Medianina telefonija vredeti kao tri nova stana od po 50 kvadrata.

fiksni Ko dobija tender, biće poznato posle 28. maja; ilustracija; foto: JV / Ljubica JocićZa taj novac iz niškog javnog komunalnog preduzeća traže zadržavanje istih ili uvođenje boljih tehničkih karakteristika trenutnih instalacija u Tvrđavi, Mramorskoj 10, Mramorskoj 13, Ivana Milutinovića bb, Milorada Veljkovića Špaje 15, naselju Milka Protić i u Kalči.

Zahtevaju, između ostalog, da usluga bude isporučena podzemnim putem, da izabrana firma obezbedi zadržavanje istih brojeva telefona i servisnu podršku 24 sata, kao i da omogući povećanje ili smanjenje broja priključaka.

Fiksna cena pretplate po telefonskom broju (mesečna nadoknada) ne sme biti veća od 550 dinara bez PDV-a. U okviru mesečne pretplate ponuđač mora da ponudi minimalno 150 minuta besplatnih razgovora po telefonskom broju naručioca, za brojeve na teritoriji Republike Srbije - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Iz Mediane planiraju i da za 12 miliona dinara, odnosno za oko 100.000 evra, kupe nove mobilne telefone.

Zahtevi su im da operater omogući naknadno povećanje ili smanjenje pretplatničkih brojeva bez naknade, da obezbedi besplatne razgovore u poslovnoj mreži Mediane i besplatnu uspostavu veze i zamenu pretplatničkih SIM kartica.

Nakon utroška celokupnog internet saobraćaja iz paketa, prenos podataka na svakom pretplatničkom broju se odvija minimalnom brzinom i ne tarifira se dodatno - navode iz JKP Mediana.

Mobilni telefon ilustracija google Vrednost nabavke 30 miliona dinara; ilustracija; foto: JV/J.C.M.Traže i detaljni korporativni listing svih poziva za svaku liniju, mogućnost zabrane poziva, prenosa podataka i rominga van poslovne mreže, kao i da mesečna pretplata ne bude veća od 1.000 dinara bez PDV-a po linku.

Što se tiče samih paketa, zahtevaju minimalno 350 minuta, najmanje 350 poruka, minimum 2 gigabajta interneta i neograničene razgovore u mreži.

Drugi paket podrazumeva neograničene minute, neograničene SMS-ove i 10 gigabajta interneta. Treći isto to, ali 25 gigabajta interneta, a četvrti neograničenu količinu podataka za internet, najmanje 50 minuta u romingu, minimalno 2 gigabajta interneta u romingu i najmanje 50 minuta za inostranstvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    19:50 // 19. 4. 2024.

    Uz, Parking servis i komunalnu miliciju, Medijana je postala najveca zlo, ciji je osnivac grad Nis!

  • MiloNis

    19:40 // 19. 4. 2024.

    Neka je prosecna cena telefonskog racuna 10e za tih 255000e mogu se pokriti 708 brojeva na 3 godine. To je matematika i to je jasna stvar. Ono sto nije jasno u opstini Mediana ima 708 korinsika. Koliko je fiksnih koliko mobilnih, od fiksnih ne verujem da ima vise od 50 brojeva, zar u opstini radi 670 ljudi?

  • Web King

    19:06 // 19. 4. 2024.

    @Sinovac-Sramota je to što si napisao,Medijana ne ume osnovne stvari da uradi,zvona za staklo nema gde je potrebno.Uostalom bolje me ne vuci za jezik.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: