Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:44, 10. 1. 2012.

| Ekonomija

Ipak subvencije za Elektronsku industriju

Autor:P.B. i N.T.Izvor:Južne vesti
ministarstvo-ekonomije

Ministarstvo ekonomije saopštilo je da će ipak biti nastavljeno sa isplatom državne pomoći Elektronskoj industriji Niš, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

U saopštenju se demantuje pisanje, kako je navedeno "pojedinih medija", da je subvencionisanje bilo ukinuto već je, pojašnjava se, ono bilo samo privremeno obustavljeno i odbacuju ocene da je prethodna odluka bila politička.

Prema navodima iz Ministarstva subvencije su "privremeno obustavljene" jer je na računu Ei korporacije decembra bilo 10 miliona dinara "slobodnih sredstava", pa je konstatovano da nema potrebe za subvencijom za taj mesec.

- Ministarstvo ekonomije će nastaviti nakon odobravanja Programa rasporeda i korišćenja tih sredstava od strane Vlade RS u četvrtak, 12. januara 2012. godine. Ovakav sled događaja potvrđuje da doneta odluka u decembru nema političku konotaciju već da se isključivo posmatra ekonomska opravdanost rasporeda tih sredstava - piše u saopštenju.

Na kraju saopštenja navodi se da "Ei korporacija može da se nada da će joj država pomoći, kako kroz subvencije, tako i kroz podršku za pronalaženje odgovarajućih strateških partnera koji mogu da osavremene proizvodnju i ponovo podignu ovog uspavanog diva elektronske industrije".


Ali...

Imajući u vidu da su Južne vesti jedan od medija koji su objavili da je Ministarstvo ekonomije ukinulo subvencije Elektronskoj industriji, smatramo da je neophodno izneti argumente koji potvrđuju i opravdavaju naš tekst.

Ministarstvo je 1. decembra 2011. godine donelo Rešenje kojim je odobren kredit od 4 miliona dinara. Dokument je potpisao državni sekretar Branislav Zec.

Po ovom Rešenju 6. decembra Ei korporacija je sa Fondom za razvoj potpisala ugovor o podizanju kredita.

Upravni odbor Ei smenio je 15. decembra direktora Miodraga Stamenkovića, a samo kasnije državni sekretar Ministarstva ekonomije Ivica Kojić, potpisao je Rešenje kojim je poništena prethodna odluka od 1. decembra. Vredi pomenuti i da je Stamenković funkcioner URS, a da se na čelu Ministarstva ekonomije nalazi takođe funkcioner te političke organizacije, Nebojša Ćirić.

Ova odluka obrazložena je "potrebama za prioritetno odobravanje sredstava drugim korisnicima koji se nalaze u postupku restrukturiranja, za urgentno plaćanje obaveza za isporučeni prirodni gas i rešavanje problema tekuće nelikvidnosti".

U tom dokumentu nije pomenuto da se isplata novca privremeno obustavlja, kao ni da je razlog obustave to što na računu Ei ima "neiskorišćenog novca".

Komentar Redakcije

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroljub Todorović

    02:23 // 12. 3. 2012.

    “... da osavremene proizvodnju i ponovo podignu ovog uspavanog diva elektronske industrije".

    Kakvog bre diva? To nije više ni mali miš. Osim parazitskog Holdinga tamo nema skoro ničega više. Sve je već davno uništeno. Čemu služe ovakvi članci? Koga vi lažete?
    Objavite koliko radnika ukupno dolazi na posao.

  • boban rahjovic

    08:03 // 11. 1. 2012.

    Nije bez razloga tako bilo i ako je bilo. prethodni direktor je sve zive zaposlio sumnjivih struka i bez stvarne potrebe,cerka,prijatelji...da rade sta?,pitanje je sta su radili i na kojim pozicijam?

  • ana manic

    00:11 // 11. 1. 2012.

    Ovo deluje kao dobra vest.
    Ne znam, samo, koliko radnika ce na kraju ostati u EI. Dvoje radnika je vec dobilo otkaz, nakon isteka ugovora, veliki broj radnika strepi iz istog razloga, a pojedini( doduse mali broj njih) bivaju nagradjeni zaposljenjem na boljim radnim mestima.
    Rec je o revansizmu, ili gresim?
    U koliko ste u mogucnosti, bilo bi pozeljno da i nadalje pratite razvoj dogadjaja i dalje sudbine zaposlenih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: