Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 14. 1. 2013.

| Ekonomija

Italijani sele fabriku iz Rijeke u Niš

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, SEEbiz.eu
pletenina-iris.jpg
Pogon fabrike "Pletenina Iris" u Hrvatskoj

Umesto u Rijeci, “Pletenina Iris” koja radi za najpopularnije svetske brendove, odeću će izrađivati u Nišu, kažu u Sindikatu radnika Hrvatske.

Radnice u riječkoj fabrici trebalo je da od danas, 14. januara, krenu sa radom nakon novogodišnjih praznika, ali, kako prenosi portal SEEbiz.eu, sve mašine su već odvezene.

Da se firma seli u Niš potvrdila je predsednica sindikata Zorica Radetić.

Oko osamdeset radnica ove fabrike, od kojih mnoge u “Pletenini Iris” imaju decenijski staž, trebalo bi da se u toku dana sastanu sa vlasnikom, kako bi im objasnio svoje planove i odgovorio - hoće li im uručiti otkaze kao tehnološkom višku i isplatiti plate i otpremnine.

Inače, radnicama u Hrvatskoj plate kasne. Prema rečima predsednice sindikata, vlasnik je često tvrdio da posluje sa gubitkom, ali nijedan račun nije blokiran.

Iako nije precizirano koji su to poznati brendovi za koje ova firma radi, pretpostavlja se da će biti jedan od kooperanata niškog “Benetona”.

Prema podacima sa sajta Global Market "Pletenina Iris"  italijanska je firma koja šije mušku i žensku odeću, a njeni proizvodi mogu se naću u prodavnicama u Evropi, Americi, Australiji, ali i Aziji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Stojanovic

    10:43 // 10. 3. 2013.

    Najgore je od svega kada se negde zaposlite i mislite da ste nasli pravi posao pa vam kazu da ste na probnom radu 6 meseci,pa i to izdrzite nekako i to ni dinar ne dobijete za tih 6 meseci,pa vas posle sutnu i opet tako zaposlu nekog drugog i isto obecaju.Da ce kao posle 6 meseci probnog rada da vas prijave u stalan radni odnos..samo lazna nada gradjana a nasi bi u srbiju prodali i dupe za novac kao sto polako prodaju zemlju stranim preduzetnicima koji dodju oztvore firmu,napune dzepove i onda zbrisu..

  • palilulac

    00:51 // 16. 1. 2013.

    Dejan,odlican komentar,bas pravi,a Djoka Paracinac izgleda dok je citao Vas komentar pusio neke smesne cigarete,pa mu je zato mozda i komentar takav.

  • Paja Nislija

    08:34 // 15. 1. 2013.

    Gde ti zivis Djoko?
    U Paracinu?
    Ovo sto si napisao mi liči na delo nekog ko ne živi u Srbiji, i ko nema pojma o stanju na jugu drage nam Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: