Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 21. 11. 2013.

| Ekonomija

Italijanski investitori zainteresovani za Niš

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
rpk
Vučić sa privrednicima u niškoj RPK

U okviru redovne sednice Investitorskog kluba sa predstavnicima nekoliko italijanskih firmi, u niškoj Regionalnoj privrednoj komori, razgovarali su vicepremijer Aleksandar Vučić i gradski čelnici.

Iako nije saopšteno o kojim italijanskim firmama se radi, prvi potrpedsednik Vlade je pojasnio da je reč o malim i srednjim preduzećima iz Italije koja bi mogla u Srbiju da unesu kapital od oko 20 miliona evra.

- Očekujemo da ovde, u celom Nišavskom okrugu, pomognemo veće zapošljavanje ljudi. Uveren sam da ćemo u Nišu imati dobre saradnike i da ćemo uspeti da napravimo takav ambijent koji bi bio mnogo bolji za dolazak investitora. Uveren sam, gotovo sam siguran, da će mnoge kompanije nastaviti interesovanje i da će uložiti svoj novac i da ćemo mi uspeti svojim radom da im obezbedimo veći profit - rekao je Vučić.

rpk2 Vučić: Italijani da konkretizuju svoje ponudeVučić je naglasio da su jedan od uslova za dolazak investitora i bolji zakoni i podzakonski akti. U skladu s tim u Nišu bi trebalo da profunkcioniše slobodna zona.

- Donošenje boljih zakona, ali i stavljanje u pogon Slobodne zone “JUG” kako bi povećali privrednu aktivnost. Očekujem u tome podršku svih naših ljudi - rekao je Vučić.

Sposobnost i angažovanost srpskih radnika je Vučić istakao kao prednost u privlačenju investitora.


Poseta aleksinačkom “Grameru”

Pre dolaska u RPK Niš Vučić je zajedno sa bivšim ministrom finansija Mlađanom Dinkićem otvorio novi pogon u nemačkoj kompaniji “Gramer” u Aleksincu u kojem će biti upošljeno još dodatnih 100 radnika.

dinkic Dinkić u poseti "Grameru", foto: URS PressU “Grameru” radi 900 ljudi, a do kraja sledeće godine. tvrdi Dinkić, prema poslednjem ugovoru koji je potpisan krajem jula, trebalo bi da ih bude 1.300. Dinkić je rekao da ova kompanija tu neće stati, već da planira novih 500 radnika.

- Nadam se da će Vlada Srbije nastaviti da podstiče nove investicije u svim granama industrije. Automobilska industrija je već sada broj jedan i može biti još veći izvor priliva i za radnike koji rade u njoj, ali i za državu kroz devizne prilive - istakao je Dinkić.

Fabrika “Gramer” u Aleksincu proizvodi naslone za glavu, naslone za ruke, stranske obloge i podloge za vrata za nove modele automobila tipa Audi, BMW, Folksvagen, Mercedes, Seat, Škoda, Opel, Tojota, Fiat, Porše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišliski Džeronimo

    15:51 // 23. 11. 2013.

    Narod: Taman nauči' prase da ne jede, ono me zajeba te crče. David Štrbac: Svijet se lijepo umrtvio od nekakva dobra i miline, pa jedva diše. Političari: Al' je lep ovaj svet, ovde ptica tamo cvet.

  • Перица Мали

    19:02 // 21. 11. 2013.

    Надамо се да су ови италијани бољи од оних што су хтели лозни калем.Прошла власт је 5 година преговарала са оним италијанима.Колико овој треба да се договори са овим италијанима,је ли довољан 1 мандат

    • ;)

      09:14 // 22. 11. 2013.

      Kako su pregovarali, urbanisti im šibnuli saobraćajnicu kroz akva park i zvali ih da se dogovore. Zbog toga bi moralo to gradsko preduzeće da se privatizuje i neka onda demonstriraju svoju moć.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: