Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:38, 10. 8. 2021.

| Ekonomija

Iz Grada Niša očekuju preko 4 miliona zarade od kamata na ulaganje u Poštanskoj štedionici

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
gradska kuća
Kada treba slati pitanja, ako odgovori i ne stižu?; foto: arhiva JV

Prihod od nešto preko 4 miliona dinara očekuju iz Grada Niša na osnovu štednje u Poštanskoj štedionici gde su oročili 250 miliona na 90 dana, a 50 miliona na period od godinu dana, kažu iz kabineta gradonačelnice odgovarajući na pitanje novinara Južnih vesti od prošle nedelje.

Od naloga gradonačelnice Dragane Sotirovski krajem maja da Grad investira novac do odabira ponude jedine državne banke, u kojoj radi i suprug gradonačelnice Nikola Sotirovski, prošlo je 3 dana.

Iako je u tekstu Južnih vesti jasno navedeno da je Grad oročio i novac kao "depozit po viđenju" u iznosu do 400 miliona, ne precizirajući o kojoj se sumi radi, kako i stoji u odluci Gradskog veća koju je potpisala gradonačelnica, iz njenog kabineta odgovaraju da je reč o cifri od 50 miliona, a ne 400 miliona, što nije ni pisalo u tekstu.

Grad Niš je oročio 250 miliona na 90 dana i deponovao sredstva po viđenju u iznosu od 50 miliona dinara, a ne 400 kako navodite, jer je odluka Gradskog veća takva da je Grad Niš mogao da oroči do 400 miliona dinara u zavisnosti od trenutnog stanja na računu - odgovaraju iz kabineta.

Očekivani prihod od kamata na osnovu navedenih oročenja za godinu dana je, kažu u kabinetu, tačno 4,172.778 dinara, a na ulaganje u banku su se odlučili jer su, objašnjavaju, od početka godine do 21. maja imali veći prihod od skoro 900 miliona dinara, za šta kažu da je dvostruko više u odnosu na isti period prošle godine.

Na pitanje zašto su se odlučili baš za Poštansku štedionicu iz Grada odgovaraju da je jedini kriterijum za biranje banaka bila dosadašnja saradnja sa svim bankama.


Iz kabineta zamolili da Južne vesti ne šalju pitanja petkom popodne

Pitanja kabinetu gradonačelnice o štednji u Poštanskoj štedionici upućena su u prošli petak, tekst Južnih vesti o štednji Grada objavljen je u nedelju, a odgovori su stigli u utorak, drugog radnog dana ove nedelje avgusta.

Odgovor na pitanja novinara Južnih vesti iz kabineta gradonačelnice završavaju “Post scriptum” porukom u vezi datuma i vremena adresiranja pitanja.

Zamolićemo vas da izbegavate praksu koju imate u poslednje vreme da odgovore na pitanja tražite petkom popodne, jer to pokazuje jasnu nameru da želite da objavite tekst bez odgovora Grada Niša čije službe ne rade vikendom. Hvala - poručuju iz Grada.

Međutim, da nije sporno vreme slanja pitanja na mejl kabineta, kako pišu, pokazuju i mnogobrojni primeri pitanja koji su samo poslednjih nedelja i meseci slali novinari Južnih vesti na adresu kabineta gradonačelnice i to raznim danima u nedelji.

Odgovora nema na pitanja od 2. avgusta, inače ponedeljka, o nadstešnicama iznad pokretnih stepenica iz centra Niša i kada će one biti puštene u rad. Istog dana su poslata pitanja i o premeštanju Cvetne pijace, glavne autobuske stanice i zelene pijace, na koje takođe do danas nije dobiljen odgovor mejlom.

Početkom avgusta poslata su i pitanja za Trg kralja Milana, u toku jula su upućena i pitanja koja se tiču iste teme - odgovora nije bilo, a nema ih ni na pitanja upućenih načelnici, pitanja o javnim toaletima, ali i na mnoga druga pitanja koja su čak upućena i mnogo ranije, ponedeljkom, utorkom, sredom, četvrtkom ili petkom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:07 // 11. 8. 2021.

    O vestima iz Gradske kuce, ne treba trositi reci, cirkuzanija !
    Ovde je zanimljivo, sta porucuju redakciji JV ! E, to je to pukovacko ucenje, tako se vodi kabinet, kakav piljarka, takva i Gradonacelnica ! Skupina nepismenih neradnika, koju samo svoj dzep interesuje !

  • Pera

    14:19 // 11. 8. 2021.

    Ovo se zove: kad gi obrnem, će vi vrnem! Zar ovo nije kažnjiva delatnost?. Sudstvo u Nišu?. Nemaju pojma, nemaju vreme od privatnu rabotu u radno vreme.

  • zzzzz

    12:18 // 11. 8. 2021.

    Svima nam je poznato da su svi koji su oročili novac postali bogataši ali sa druge strane šaltera!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: