Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 24. 2. 2016.

Iz Niša predlog o osnivanju institucije zaštitnika preduzetnika

biznis Mali preduzetnici suočeni sa velikim problemima; foto: arhiva JV

Grupa niških preduzetnika osmislila je instituciju takozvanog zaštitnika preduzetnika koji bi, kako objašnjavaju, bio spona između preduzetnika i republičkih i lokalnih institucija, a predlog o osnivanju ovog nezavisnog tela uputili su premijeru Srbije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Maxa

    14:22 // 24. 2. 2016.

    Pametno, podržavam!

  • Dragan

    15:55 // 24. 2. 2016.

    Svaka cast za inicijativu imate moju podrsku, licno sam osetio na svojoj kozi sta znaci biti reketiran. Gradio sam zgradu u centru Nisa nema ko nije pokusao da mi uzne stance ili lokalce. Gradnja zgrade je zaustavljana vise puta od strane gradskih institucija cija su resenja padala u drugostepenim postupcima, a protiv mene je vodjeno na destine krivicnih postupka i isti su odbaceni kao neosnovani.

  • Petar Petrovic

    23:08 // 24. 2. 2016.

    Svaka cast za ideju! Poteklo je od jedne prepametne mlade osobe sa kojom sam imao cast da budem na poslovnom sastanku. Bravo Marija samo napred! Garantovan uspeh

  • Igor Razvigor

    00:01 // 25. 2. 2016.

    A radnici? Najbolje da ih sve smestite na Crveni krst, pa da preduzetnici licitiraju ko u Rimu na tržnici robova. Sram ih bilo malo im neredovni minimalac, more ima da rade za sendvič i pivo. Pokrivaju nas talentovane računovođe, još i država da nas uzme u zaštitu pa da procvetamo.

  • Milica7

    00:15 // 25. 2. 2016.

    Bravo za ideju!
    I ja sam imala tu cast da te upoznam ;)

  • Milica7

    08:59 // 25. 2. 2016.

    Bravoo za ideju!
    I ja sam imala tu cast da te upoznam ;)

  • Petar

    14:33 // 25. 2. 2016.

    Pa stvarno je došlo do toga da mali i srednji preduzetnici treba da se zaštite od države. Dok "ista" na sva usta "promoviše" razvoj ovih firmi, sve ukazuje na suprotno. Neke prepreke su čak i nepremostive. Npr, ovo sa Zak. o JN i"tenderima" gde se vrlo jasno forsiraju strane, ili firme "bogatuna". Jadna je država u kojoj građanin mora da se "pazi" od nje same. Radnici? Pa "vratiti" Sud udr. rada!

  • Dosta je bilo - Niš

    12:10 // 26. 2. 2016.

    Ovo je samo posledica užasne birokratije, administracije koja neće/ne želi da izađe u susret privrednicima. Ovo zvuči kao "toliko nas niko ne ferma, da nam treba zaštitnik".

    Potrebno je samo uvesti red. Ukinuti nerazumnu birokratiju, sistematizovati rad u administraciji, uvesti e-servise na velika vrata. Samo sistemsko rešenje može da dovede do opšteg boljitka.

  • Nislija

    20:02 // 26. 2. 2016.

    Lepa ideja, ali sta ce vam Srdjan Aleksic? Pa on glasao za povecanje taksi, a onda se nudi da pomogne i da vas stiti... Od sebe samog... Prevara....

  • Sladja

    23:12 // 26. 2. 2016.

    Odlicna ideja! Imam godinama probleme sa Poreskom Upravom gde svakim svojim postupkom krse zakon, ali imam malu radnju i nemam kome da se obratim za pomoc. Drzava neka podrzi ovu ideju!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: