Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 26. 2. 2021.

Iz "Sloge" tvrde da je oštećen budžet Niša zbog zapošljavanja u "Pčelici", iz Uprave da sve rade po zakonu

Pcelica Tvrde da je zaposleno troje više nego što je dozvoljeno, ali to iz "Pčelice" ne potvrđuju ni demantuju, već kažu da sve rade po zakonu; foto: JV/J. A.

Da su dva pedagoga i psiholog zaposleni u Predškolskoj ustanovi "Pčelica" na određeno vreme bez osnova, ukazuju iz Sindikata "Sloga", a ističu da imaju dokaze da je time budžet Niša oštećen za skoro 3 miliona dinara. Iako ne odgovaraju na direktna pitanja o toj temi, iz Uprave "Pčelice" pišu da sve rade po zakonu i da od 2017. godine ukupan broj zaposlenih nije veći od maksimalno dozvoljenog.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Mara

    09:18 // 26. 2. 2021.

    Taman posla.E da. su jedini što su oštetili budžet

  • Vesna

    09:59 // 26. 2. 2021.

    Zar Drzavna revizija nije podnela krivicnu prijavu protiv rektorke beogradskog univerziteta zbog istovetnog slucaja?

  • Zasto

    10:31 // 26. 2. 2021.

    Zasto gradonacelnica cuti na mnogobrojne primedbe zaposlenih u ovoj ustanovi?Zasto dozvoljava da se nanosi ogromna steta gradu koju svesno cini direktorka ove ustanove?Ogroman novac grad daje za izgubljene sudske sporove koje je izazvala direktorka.

    • S. Dinić

      10:48 // 26. 2. 2021.

      Zato što ona radi sve šta joj kažu Neša-guska i Bojzi.

    • Andja

      11:27 // 26. 2. 2021.

      Zato što se njoj sve može-od pravo da pretvori u krivo,laž u istinu ....Može da ima dva vozaca jednog za od ponedeljka do petka ,drugog za vikend i dva automobila!

    • Vesna

      11:32 // 26. 2. 2021.

      Da su samo sudski sporovi... kad se otvori Pandorina kutija, bice tu svega. Premestanje zaposlenih u najudaljenije vrtice, gde grad placa prevoz zaposlenima koji nisu koristili prevoz, koriscenje dva sluzbena automobila u privatne svrhe, nezakonito zaposljavanje, nezakoniti otkazi, javne nabavke... Za pocetak, nek uputi grad inspekciju da proveri putne naloge kojima se pravda gorivo za švrckanje.

  • Zbog cega

    10:44 // 26. 2. 2021.

    Zasto je doticna direktorka oterala najboljeg i dugogodisnjeg tehnologa hrane iz centralne kuhinje a na njegovo mesto zaposlila zenu privatnog partnera koja ima poljoprivrednu skolu?Da li Pcelica hrani decu ili zivotinje(bez uvrede zivotinjama)?

    • Zdrave

      16:02 // 26. 2. 2021.

      Nazalost niste u toku, nije oterala tehnologa ali trebala bi pod lhitno. On je ostetio pcelicu i hranio decu kao zivotinje. Mi vredni i posteni radnici molimo direktorku, da javno kaze sta je zatekla i da jednom zapusi usta ovima koji su godinama radili sve sto nisu smeli

  • Marinko Rotkvić

    12:04 // 26. 2. 2021.

    Narode sve vam je džaba dok se uhvati g***** motka u ruke i po leđima zaslužnih, ali to ovaj narod nikako da ukapira, a bar 60% i uživa u mazohizmu.

  • Jovan

    14:19 // 26. 2. 2021.

    Da l ovde komentarise neko ko nije iz Pcelice? Pa i vas je neko zaposlio i da tog nekog nije bilo, vi bi ste i dalje bili na njivi mada, to je uvreda za ljude koji posteno rade na njivi...Pcelica zaposljava kadar koji joj treba, pedagozi i psiholozi su u deficitu i to svi koji nisu malociozni i tendenciozni, odlicno znaju.

    • Jovanka

      15:48 // 26. 2. 2021.

      A vi ste iz Pcelice pa znate? To sto se zakoni i pravilnici ne postuju,nikom nista? Pedagoga i psihologa ima taman toliko, koliko zakon predvidja.

  • Zoran

    14:29 // 26. 2. 2021.

    Bas lepo sto ste sve to saznali a dokazi su gde???

  • miooona85

    14:35 // 26. 2. 2021.

    Wauuu sta ste otkrili, 3 radnika preko broja??? A sto u svim ostalim javnim preduzecima jedan drugome sede na glavi, to nije bitno. Ovi ljudi rade sa decom, i tri puta vise treba da ih ima. Sramno kolko ste dvolicni

  • Dragan

    16:07 // 26. 2. 2021.

    Pitajte vaspitace koliko jos pedagoga i psihologa nedostaje da bi one mogle da rade svoj posao kako treba. Sve vise dece sa poremecajme paznje, poremecajem u ponasanju a znate zbog cega, jer roditelji vise po drustvenim mrezama i hejtuju umesto da kazu hvala Bogu sto Pcelica postoji i zaposljava nove pedagoge, psihologe, vaspitace

    • Vesna

      21:02 // 26. 2. 2021.

      Daj Boze da svi mladi imaju posao. Ali, zakon mora da se postuje. Zasto se onda donose Zakoni i Pravilnici, ako ne vaze za sve. Ako je protiv rektorke univerziteta podneta krivicna prijava zbog istog postupka, zasto ne i protiv direktorke Pcelice?

  • Roman

    16:19 // 26. 2. 2021.

    A prethodni tehnolog bese brat onog sto je dobio otkaz u Pcelici zbog kradje? Pa ne secam se da se nesto proslavio, nije za dzaba smenje al vidite, nije oteran, pogresna info

  • Torpedo

    19:25 // 26. 2. 2021.

    Pcelica se ,opasno,priblizava po broju sns clanova, makar i fiktivno, Parking servisu i Direkciji za prevoz ! Jos jedna, partijski cista ustanova ! Neces moci da radis,ako nemas knjizicu sns-a, neces moci da se zaposlis ,bez iste ! Doci ce vreme, da i roditelji dece, nece moci da koriste uslugu,ako nisu clanovi ! Zivi bili,pa videli !

  • Jovana

    19:43 // 26. 2. 2021.

    Sto ne zaposlite jos vaspitaca? Jedna vaspitacica na 20 deteta???

    • Milica

      20:57 // 26. 2. 2021.

      To je laz sto kazete.Svaka grupa ima po 2 vaspitaca, od kad je ova direktorka.A pamtimo vremena G 17 kad su se zaposljavali perači sudova, čistači, portiri, brojači po kuhinji, a u vrtićima niko.Smeta vam red , , a zelite haos!!!

  • Zdravko Jandrlić

    20:47 // 26. 2. 2021.

    Smorili ste više sa ovim naručenim tekstovima o Pčelici.Ostavite ih na miru da rade, ne pravite društvo šačici jadnika-neradnika.

    • Sonja Nikolic

      00:09 // 27. 2. 2021.

      Samo mogu da joj zavide, nista vise.Podrska!

  • Vaspitac

    00:02 // 27. 2. 2021.

    Podrska direktorki! Strucnu sluzbu je odavno trebalo obnoviti.Odlicna procena i potez.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: