Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:04, 28. 7. 2010.

| Ekonomija

Iz "Tigra" i za japansko tržište

Autor:Izvor:Južne vesti

Prodaja gumene obuće, koja je najzastupljenija u izvozu pirotske korporacije Tigar, u prvih šest meseci ove godine iznosi oko milijardu dinara, što je za 47 odsto više u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopšteno je iz ove kompanije uz napomenu da je polovina ostvarene prodaje realizovana u izvozu na tržište EU i Kanade.

Dve godine posle početka rada fabrike obuće na novoj lokaciji, Tigar je uspeo da svoju zaštitnu, sportsku i modnu obuću plasira na probirljivom svetskom tržištu, izjavio je za Južne vesti Miodrag Tančić, izvršni direktor za proizvodnju u pirotskoj korporaciji i dodao da je najveći rast izvoza zabeležen na tržištu EU.

- Najveći kupci Tigrovih čizama su na zapadnoevropskom tržištu, gde izvoz u prvom delu godine beleži rast od 70 odsto, kao i u skandinavskim zemljama i Kanadi. Ovakvi poslovni rezultati u proizvodnji i plasmanu gumene obuće, ostvareni su u saradnji sa velikim svetskim distributerima i trgovinskim lancima, gde se pored godinama prisutnih u 2010. pridružuju i novi renomirani brendovi, poput italijanske kompanije „Martinelo“ i danske „Ilse Jakobsen“, odnosno francuske „Dekatlon“, u čijem su sastavu više od 400 prodajnih objekata - kaže Tančić.

U poslednje dve godine u Tigru je proizvedeno 116 različitih modela obuće, od čega je 20tak u fazi verifikacije, dok je za pet u toku sertifikacija od strane međunarodnih akreditacionih institucija. Jedan od najnovijih razvojnih projekata u Tigru je redizajniranje poznatog pirotskog opanka za tržište Japana.

- Englezi traže veoma popularne "velintonke" izrađene u Tigru, lovci u Francuskoj takođe nose čizme koje su dizajnirali naši stručnjaci i tehnolozi. A u našoj fabrici izrađuju se i čizme za švedsku armiju - kaže Tančić.

Pirotska fabrika obuće bila je nedavno domaćin i Mišelu Bisonu, predsedniku kanadske kompanije STC/ ESTISI.

- Sa Tigrovim stručnjacima počinjemo zajedničku proizvodnju sigurnosnih čizama za razlišite namene. Čizme minus 100, namenjene su kanadskom tržištu, prvenstveno zaposlenima na naftnim platformama, ali i onima koji rade u izuzetno teškim uslovima u drugim industrijama, koji podrazumevaju ekstremno niske temperature, i do -60 °C. Ova obuća je otporna i na rastvarače, ulja, kao i na udar struje, pri naponu od 1.800 volti. Proizvod ćemo, pred kanadskog, plasirati i na južnoameričkom tržištu - izjavio je Mišel Bison .

U korporaciji "Tigar", pored fabrike obuće rade i fabrike tehničke gume i hemijskih proizvoda. U nove fabrike i tehnologije, rečeno nam je u ovoj kompaniji, investirano je oko 2,3 milijarde dinara, a do 2012. godine su planirane investicije u visini od 1,9 milijardi dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: