Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 18. 11. 2019.

| Ekonomija

Izgled niškog EXPO centra biće poznat početkom naredne godine

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
lozni kalem
Otvaranje predloga zakazano za 17. januar; foto: JV

Kako će izgledati niški EXPO centar koji bi trebalo da se gradi na Loznom kalemu kod Niške Banje, biće poznato nakon što bude sproveden nagradni konkurs za idejno rešenje koji je raspisala Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP). Otvaranje ponuda zakazano je za 17. januar naredne godine.

Kongresni i sajamski prostor, trebalo bi da se prostire na najmanje 13.500 kvadrata, od čega bi multifunkcionalni deo sajamskog prostora zauzimao minumum 8.100 kvarata, a kongresni deo najmanje 5.400 kvadratnih metara. Kako će ovaj objekat izgledati, znaće se početkom naredne godine, kada bude završen konkurs za idejno rešenje.

Kako piše u tenderu KLERP-a, na konkurs mogu da se prijavi sve diplomirane arhitekte. Rok za prijavljivanje je, piše, 23. novembar.

Učesnici konkursa imaju slobodu da u svoje timove, po želji, uključe stručnjake iz drugih struka koji bi svojim stručnim stavovima i znanjima doprineli unapređenju konkursnih rešenja, kao i studente - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Inače, piše da će najbolji radovi biti nagrađani. Za prvo mesto predviđeno je oko 800.000 dinara, drugo nešto više od 500.000 i treće 318.000 dinara.

Više informacija o konkursu možete da pročitate ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kler OUT

    13:36 // 19. 11. 2019.

    Još jedna u nizu malverzacije Klera koji placa firmu da joj ispiše imena u bordo boji dok nemamo ni za toalet papir čučavce još imamo gradonačelnik u njih gleda ali mnogo toga nezna sta se tamo dešava.ALii NAROD zna osluškuje pa marta meseca ce da odlucuje. Šta nekome treba da se učini usluga da dobije pare oni bre imaju arhitekte za šta su ih primili onda ni sam KlER ne treba da postoji

  • Jason Bourne

    16:02 // 18. 11. 2019.

    Mislim da se sajamske dvorane grade negde gde se lako dolazi - blizu centra grada gde je velika frekvencija ljudi. Ovako je daleko, ko ce bas da zapne i ode na lozni kalem da bi posetio sajam, koncert, izlozbu...
    Bio sam na nekoliko svetskih sajmova pa sam tako nesto video. Samo kazem nista drugo

  • Mara

    13:25 // 18. 11. 2019.

    Strasno sve su uništili samo se zida

    • Neutralna

      18:37 // 19. 11. 2019.

      Pa kad se glupo zida nepromišljeno i kad renoviraju neku fasadu umesto lepo da izvade stare prozore stave nove da se pedantno stvari odrade ono se stvari traljavo odradjuju uglavnom je sve nedorečeno nesavršeno a toliko navodno ulažu u estetiku traljavo ma mažu mazala čisto da se kaže eto renovirali smo radi se nešto o unutrašnjosti tzv.renoviranih zgrada bolje i da ne govorimo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: