Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 25. 4. 2020.

| Ekonomija

Izgradnja Naučno-tehnološkog parka pri kraju, otvoren konkurs za korisnike

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
nt park
Naučno-tehnološki park uskoro bi trebalo da primi svoje prve stanare; foto: inovacije.gov.rs

Za jul je planiran početak rada Naučno-tehnološkog parka, a firme koje žele da koriste prostorije ove zgrade mogu se prijaviti za to, poručuju u istoimenom preduzeću. Otvoren je i konkurs za virtuelne članove, kojima će, kako se navodi u saopštenju, biti omogućene različite obuke i konsultacije.

Naučno-tehnološki park je jedno od tri gradilišta koje nije stalo tokom vanrednog stanja, pa završetak izgradnje očekuju u maju, potom opremanje tokom maja i juna, a za jul najavljuju i useljavanje budućih članova i početak njihovog rada.

Javni poziv je raspisan danas, a prava da konkurišu za poslovni prostor imaju startap kompanije starosti do dve godine, kao i zehnološko razvojne kompanije koje se bave inovativnim delatnostima.

Konkurs će biti stalno otvoren, ali će se prva dva preseka i ocenjivanje prijava za članove organizovati 15. 5. 2020. i 31. 05. 2020. Nakon toga jednom mesečno radiće se presek i ocenjivanje prijava u skladu sa raspoloživim kapacitetima - navode u Naučno-tehnološkom parku.

Oni koji bi da postanu virtuelni članovi imaju mogućnost da, uz mesečnu naknadu, koriste određene infrastrukturne ili konsultantske usluge, da se edukuju kroz treninge, da se umrežavaju i promovišu, pristupe opremi za primenjeni naučno-istraživački rad, pristupe talentima i slično.

Prijave se šalju mejlom na [email protected] i poštom na adresu Naučno-tehnološkog parka Niš. Kompletne javne pozive za svaku od kategorija zainteresovani mogu naći na sajtu Naučno-tehnološkog parka, a oni koji imaju dodatna pitanja ogu ih poslati na mejl [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • da probam po drugi put ali kraće

    16:09 // 26. 4. 2020.

    U kojim uslovima rade i uče studenti PMF, ( institut edvard kardelj, gabrovačka reka ) ?
    U kojim uslovima rade i uče studenti fakulteta umetnosti ?

    DA SU SE PRIJAVILI ZA FARMU-ZADRUGU IMALI BI BOLJE USLOVE + STAN+HRANA+ SEKS + PARE

  • ZA NN

    10:54 // 26. 4. 2020.

    Dobro pitanje verovatno poteklo od pametnog čoveka onda nije teško da se zaključi da stručnjacima nije potrebna zgrada kao pentagon, za taj novac je mogla da se izgradi kanalizacija u paliluli ili gornjomatejevačkoj gde je prošle god u septicku jamu upala devojčica ali potrebna je preletačima, švalerkama, špekulatntima kojima grad placa Doktorske studije dok narod još koristi septičke jame.

  • Za Miska

    22:38 // 25. 4. 2020.

    A be Misko Pa mora budu gotove kancelarije, ono na vrhu blize nebu Blue Sky tu ce Milan da Teslači u naučne svrhe a dole sve virtualno e moj napaceni narode, diplomirati inženjeri, magistri doktori tehničkih struka kad Vi zaore direktor na gradsko polje će se pitate zašto ste gazili sneg preko gradskog polja 92 zašto ste se smrzavali u hladnim ucionicama u vreme krize pre svega za kog ste glasal

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: