Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 10. 6. 2020.

| Ekonomija

Nadležni obećavaju posao za 1.000 ljudi i izgradnju kineske fabrike u Nišu do februara sledeće godine

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
fabrika šinju
Posao može da očekuje oko 1.000 ljudi; foto: Vlada Srbije

Kineska fabrika Šinju, u kojoj će radnici praviti prednja svetla za automobile, od nedavno se gradi u Nišu, a prema najavama premijerke Ane Brnabić trebalo bi da bude završena februara 2021. godine. Kaže da će u prvoj fazi u ovoj fabrici posao dobiti oko 1.000 ljudi.

Krajem prošle godine je najavljeno da će Kinezi graditi fabriku u Nišu u kojoj će proizvoditi rasvetu za BMW, Audi, Reno, Opel i Folksvagen, ali i industrije širom sveta. Izgradnja je nedavno počela, radove je obišla premijerka Ana Brnabić i najavila otvaranje početkom sledeće godine.

Investicija je vredna 60 miliona evra, kaže premijerka, a do 2023. godine novac će ulagati u zemljište, izgradnju i opremu. Brnabić Brnabić najavila da će biti završena početkom sledeće godine; foto: Vlada Srbije

Kineski investitor se obavezao na to da će do kraja 2023. godine uložiti 7,5 miliona evra za zemljište, za izgradnju objekata 32,7 miliona evra i 19,6 miliona evra za novu opremu. Kineske kompanije sve više gledaju na Srbiju kao na najbolju moguću destinaciju za ulaganje u Evropi, a zatim će iz Srbije dalje da izvoze za evropsko tržište - poručila je premijerka.

Posao u ovoj fabrici može da očekuje oko 1.000 građana, ali nije poznato koji obrazovni profili će u njoj moći da rade.

Podsetimo, fabrika Šinju nalaziće se blizu kompanije Leoni, a put je izmeštan kako bi se spojile parcele na kojima se gradi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dušan Stanikić

    12:08 // 13. 7. 2020.

    ovi amateri što komentarišu imaju alternativu da otvore svoje sopstvene firme i dokažu svoje izuzetne sposobnosti odnosno potpuno nepoznavanje ekonomije...Ma vi u Nišu (vi večito antiprotivni) treba da proizvodite čipove i svemirsku tehnologiju ili se dohvatite "južnog povrća" ,parike uz motiku...

  • BATA

    01:19 // 11. 6. 2020.

    Na sta smo spali.Ustvari dobro smo prosli.Sta da smo dobili da pravimo zadnja svetla.Kinezi nam daju plate,zemlja koja ima najjeftiniju radnu snagu podize fabrike kod nas i pravi nam napredak,nasim parama.Sem ponizenja i zarade koja je manja nego u kini dobicemo jos jedno azijsko maltretiranje radnika.Kinezi,koreanci,arpi izbeglice je ocigledno buducnost srbije i njeno zlatno doba.Sve za nasu decu

    • Nishlija

      10:28 // 11. 6. 2020.

      Jel shvatate koliko je prvorodjeni vizionar? Zato se on bori za "mali sengen" jer sada ce moci albanci i makedonci da rade

    • Ouzo

      17:46 // 11. 6. 2020.

      E, moj prijatelju, vise puta sam pisao da se ovakve "fabrike" otvaraju tamo gde su zatucani,nepismeni,samozivni,marginalizovani ,tamo gde je beda i zabokrecina ! Sta takvom treba- da se najede i napije,da Pink i Rts imaju dobar signal, vaznije im je sta je bilo na riality kanalima i sta radi Ceca i porodica !
      I ,u toj Vojvodini zive Srbi, al nece oni da ih neko izrabljuje za dzabe ,nema kineza.

  • Ja licno

    20:07 // 10. 6. 2020.

    Pa 1000 radnih mesta za minimalac ali uz clansku kartu. I onda kad se takav radnik razboli pitaju ga gde radi I com kaze da je u nekoj fabrici one izvinite ali ne smem da Vam napisem dijagnozu. Svoju decu nek zaposljava u fabrike idiot jedan. I poradniku 10000 evra. A mene odbili za samozaposljavanje za pisljivih 250000 din. Idiotizam. Nek uzmu oni 250000 din pa nek zapocnu neki biznis

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: