Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 1. 8. 2018.

| Ekonomija

Iznajmljivanje tezgi na niškim vašarima skuplje, na pijaci jeftinije za ogrev i kreč

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Vasar.jpg
Veće cene za vašarske izlagače; foto: JV

Svi oni koji bi na niškim vašarima poput onog u Panteleju ili u Niškoj Banji želeli da prodaju robu, odsad će za zakup tezgi morati da plate skoro 200 dinara više po danu, odnosno 500 dinara više za 2 dana. Ipak, gradska vlast je odlučila da onima koji prodaju drva i kreč, omogući da to čine i na pijaci Durlan i Mediana i to po nižim cenama.

hranislav đorđević Đorđević pojašnjava da je Niš jedan od najjeftinijih gradova po iznajmljivanju vašarskih tezgi; foto: S. M.Veliki broj Nišlija “defiluje” kroz pantelejski i banjski vašar, a nemali broj prodavaca upravo tada koristi priliku da ponudi svoje proizvode - od plastikarije do hrane. Međutim, kako kaže Hranislav Đorđević iz Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobaćaj, odsad će prodavci zakup plaćati više.

Naime, kaže, umesto dosadašnjih 1.088 dinara po danu, plaćaće 1.250 dinara, dok će ih dvodevno iznajmljivanje tezgi, umesto dosadašnjih 1.583 dinara koštati 2.083 dinara.

Povećanje cena na dnevnom nivou je nekih 20 %, a povećanje cena na dvodnevnom nivou je nekih 30 % - navodi Đorđević.

Ovo će, dodaje, stupiti na snagu još za vreme ovog pantelejskog vašara, ukoliko dotad ova odluka bude usvojena na sednici Skupštine grada.


Povećava se broj pijaca na kojima se prodaje ogrev i kreč i smanjuje se cena tezgi

(/slika3)Dobre vesti, kaže Đorđević, stižu za one koji na niškim pijacama prodaju ogrev i kreč, jer će za to imati više mogućnosti po nižoj ceni. Tako je cena za ulazak u pijačni prostor motornih vozila mase do 3,5 tone bila 553 dinara, a sada je 250. Za motorna vozila teža od toga, cena je bila 1.107 dinara, a sada je 500 dinara

To je smanjenje više od 50 %. Uvodi se dnevna i mesečna naknade umesto dosadašnje jedinstvene naknade, a ova vrsta pijačnih naknada, uvodi se kao nova u okviru pijaca „Durlan“ i „Mediana“ na kojima ista nije postojala, na zahtev predstavnika prodavaca ogrevnog materijala i kreča - navodi Đorđević.

Određivanjem novih lokacija i novih pijačnih nakanada za prodaju ogreva i kreča, objašnjava Đorđević, doprineće se uvođenju i čuvanju komunalnog reda i sprečavanju prodaje van određenih lokacija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Neša

    11:04 // 6. 8. 2018.

    Gde su smislili gospoda i propali drvar iz Pantalejske opstine da na DURLANSKOJ pijaci smeste prodavce ogreva kad nema mesta ni parking prostora za kupce koji pazare na pijaci a kako su umislili da smeste kamione sa ogrevnim drvima.

  • Neša

    10:56 // 6. 8. 2018.

    SRAMOTA umesto da se smanji zakup tezgi kako bi cena hrane bile manje i veca ponuda poljoprivrednih proizvoda oni smanjuju cene za prodavce ogreva a zarada na jednom kamioncetu je nekoliko hiljada dinara pogotovu na kvantaskoj pijaci gde prodavci ogreva Vas ukradu na 6metara realnih otmu vam min.1metar pa cak neki i 2metara sto je zarada samo na krađi 5-6 hiljada dinara.2

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: