Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 20. 3. 2024.

| Ekonomija

Izgradnja železničke obilaznice kreće u junu - nova najava Vesića koji je to isto najavljivao za maj prošle godine

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
pruga KOSTA
Obilaznica i izmeštanje pruge iz centra Niša su višedecenijsko obećanje; Ilustracija; foto: A. Kostić

Najave o izgradnji železničke obilaznice oko Niša i izmeštanja pruge iz centra grada traju već decenijama, a pred svake izbore se licitira sa datumima početka radova koji na kraju ne budu ispoštovani. Ministar saobraćaja Goran Vesić tako je početkom prošle godine rekao da radovi na obilaznici kreću u maju 2023, dok sada kaže da će početi u junu ove godine.

Novi izbori, nova obećanja. Pred parlamentarne izbore 2022. godine predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će obilaznica oko Niša biti gotova do kraja 2024. godine, dok je tadašnji ministar saobraćaja Tomislav Momirović rekao da će radovi da izmeštanju pruge krenuti u junu 2022. godine.

Pre parlamentarnih izbora decembra 2023. godine premijerka Ana Brnabić rekla je da radovi kreću u "najkraćem mogućem roku" i da će biti završeni 2027. godine.

šine Novi izbori, novi rokovi; foto: Vanja KeserI ovo su samo najskorija obećanja. Bivši gradonačelnik Darko Bulatović 2017. godine je govorio da će pruga iz Niša biti izmeštena do 2022. godine, dok je, nekadašnji gradočelnik Miloš Simonović 2010. godine rekao da će taj projekat biti završen 2012. godine.

Kampanja za lokalne izbore u Nišu, iako oni još nisu ni raspisani, čini se da je već počela. Pa je stiglo i novo obećanje i novi rok.

Ministar Vesić juče je u Nišu najavio da će 5. aprila biti otvoren tender za izgradnju železničke obilaznice oko Niša za šta novac obezbeđuje iz kredita Evropske investicione banke i budžeta Srbije.

Sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo sve učiniti da do početka juna počnu radovi na izgradnji obilaznice oko Niša - rekao je Vesić.

Kako je dodao, vrednost projekta je 150 miliona evra, a trajaće tačno 1.000 dana od trenutka kada počnu.

Kako se očekuje da izbori u Nišu budu održani u junu, ostaje da se vidi da li će radovi krenuti tada ili će se rok opet "pomeriti" kad prođe preizborna kampanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gruja Ognjanovic

    13:25 // 27. 3. 2024.

    Najaviće i iduće godine...

  • Auttrikter

    18:26 // 21. 3. 2024.

    A, gde je Ljubo Slavkovic, doceka penziji a ne izmesti prugu. Kancelarija, predpenziona uzivancija, dobra platica, foliranje i... nista.

  • Zoran

    07:08 // 21. 3. 2024.

    Kako rece bivsi oredsednik Toma Diploma,petao koji rano kukurice zavrsi u loncu...Vesicu,posto umes sa kockama,skockaj nam i tvrdjavu,da ne zovemo opet Turke dzabe...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: