Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 24. 10. 2014.

| Ekonomija

Izvinjenje američkom investitoru

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic-total.jpg
Gradonačelnik se izvinio i demantovao svog zamenika, arhivska fotografija

Gradonačelnik Niša izvinio se kompaniji “Clean Earth capital” i rekao da su tvrdnje njegovog zamenika iznesene na poslednjoj sednici Skupštine Grada, netačne.

Uvidom u dokumentaciju, kako sam kaže, gradonačelnik Niša Zoran Perišić uverio se da kompanija koja na prostoru kasarne Bubanjski heroji realizuje projekat “Novi Niš” ima sve potrebne papire i na taj način demantovao svog zamenika Ljubivoja Slavkovića, koji je tvrdio da nedostaju bankarske garancije i određena mišljenja.

Bankarska garancija je izdata 18. aprila 2012. godine i važeća je 4 godine. Postoji i mišljenje Gradskog javnog pravobranilaštva. Žao mi je ako je bilo ko mogao da pretrpi štetu, kompanija “Clean Earth capital” ili Grad. Siguran sam da nije bilo loše namere i siguran sam da je ovo nešto što je razrešilo nesporazum i da su dati odgovori na sva postavljena pitanja - rekao je Perišić.

On je naglasio i da će izvinjenje američkom investitoru uputiti i zamenik gradonačelnika, kao i da će ono biti dostavljeno medijima.

Podsetimo, na poslednjoj sednici Skupštine Grada Slavković je izneo tvrdnje da posle dve i po godine od preuzimanja kasarne od “Novog Niša” nema ništa, a da nedostaju i vrlo važna dokumenta koja omogućavaju realizaciju projekta.

Nekoliko dana kasnije reagovao je i Filip Bej, vlasnik “Clean Earth capitala” koji je rekao da izjave zamenika nisu tačne, da poseduje svu dokumentaciju i zatražio od gradonačelnika Perišića javno izvinjenje.


Problem u papirima

Kako je pojasnio gradonačelnik Niša Zoran Perišić problem je nastao zbog različitih arhiva Gradske kuće i Uprave za imovinu. Na kraju je dokumentacija iz kabineta gradonačelnika pokazala da garancije postoje, da je dato i pozitivno mišljenje i da projekat može biti realizovan.

Dokumentacija se radi u više primeraka i postoji na više mesta. Iz šifara koje dolaze jasno se vidi put celog dokumenta i cele procedure - rekao je Perišić.


Spora birokratija stvara probleme

Jedan od razloga zbog kojeg se kasni za završetkom “Novog Niša” je i sporost birokratije na lokalu, koja kako kaže Perišić, može da stvori ogromne probleme.

Bilo je neverovatnih problema. Više puta sam stavljao primedbe na rad gradskih uprava. Sporost i neažurnost i birokratski mehanizam je toliko neefikasan. Žao mi je što se svaki put mora završiti intervencijom gradonačelnika, zamenika ili većnika - kaže gradonačelnik.

Perišić dodaje da je tek juče rešen problem sa “Jugoistokom” koji je onemogućavao investitore da završe rušenje.

Problemi koji postoje, sa naše strane, biće maksimalno ubrzani. Ja ću se, a to sam obećao i Filipu Beju, maksimalno angažovati za svaki problem da bude rešen što pre - rekao je Perišić.

Gradonačelnik veruje da će deo obaveza koji je predviđen bankarskom garancijom, a koja ističe 17. aprila 2016. godine, biti rešen u predviđenom roku, a nešto će se i prolongirati aneksima već postojećih ugovora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Petrovic

    13:26 // 8. 11. 2014.

    Najgori gradonacelnik u istoriji NIsa.Od pokrenimo Nis ostalo je samo da je Perisic pokrenuo napred svoje funkcije i zaradu.Najveca prevara Nislija koji su poverovali u bajku zvanu SNS.

  • Laki

    13:06 // 28. 10. 2014.

    Garancija istce 17. Aprila 2016 , i sta posle ko ce da garantuje a oni pocnu da kopaju rupe i od Novog Nisa naprave ribnjak. !!!

  • Bane

    20:54 // 27. 10. 2014.

    Idi covece leci ljude.U tome si najbolji.Mani se politike imas dosta veliku platu i bez nje.A i ne ide ti od ruke uopste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: