Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 13. 8. 2023.

| Ekonomija

Javni poziv za podršku ženama i mladima u biznisu u tri grada na jugu zemlje

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Dete kuca laptop internet
Pomoć u pokretanju biznisa; ilustracija; foto: Flickr/Nenad Stojkovic

Nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, imaju mikro ili mala preduzeća registrovana od 2022. godine lii planiraju pokretanje biznisa u Blacu, Vlasotincu i Bujanovcu, mogu da se prijaviti za bespovratna sredstva EU PRO plus programa.

Organizatori će u ponedeljak, 14. avgusta, od 11 časova u Blacu u Sali Emona, održati info-sesiju o javnom pozivu za podršku ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

Evropska unija je za ovaj poziv opredelila 375.000 evra kako bi doprinela povećanju zaposlenosti i konkurentnosti lokalne privrede u 43 najslabije razvijene opštine uključene u program, ali i kako bi podstakla preduzetništvo među ženama i mladima.

Nakon Blaca, info sesija biće održana u Vlasotincu, 16. avgusta, od 11 sati u Motelu Gunjetinac, a zatim i u Bujanovcu, 17. avgusta, od 11 sati u Domu kulture.

Visina podrške po pojedinačnom projektu iznosi od 5.000 do najviše 10.000 evra.

Poziv je otvoren do 12. septembra 2023. godine, a više informacija o pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PRO Plus programa.

Onlajn info-sesija biće održana 22. avgusta, od 15 časova, a prijava se vrši preko linka dostupnog na internet stranici Javnog poziva.

Lokalne samouprave  koje su obuhvaćene ovim pozivom na osnovu stepena razvijenosti pripadaju IV grupi izrazito nedovoljno razvijenih lokalnih samouprava: Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka,Blace, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Crna Trava, Dimitrovgrad, Doljevac, Gadžin Han, Golubac, Knjaževac, Krupanj, Kučevo, Kuršumlija, Lebane, Ljig, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Nova Varoš, Petrovac na Mlavi, Preševo, Priboj, Prijepolje, Raška, Ražanj, Rekovac, Sjenica, Surdulica, Svrljig, Trgovište, Tutin, Varvarin, Vladičin Han, Vlasotince, Žabari, Žagubica i Žitorađa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: