Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 26. 6. 2013.

| Ekonomija

Javno-privatno partnerstvo i u gradskom prevozu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
autobusovi.jpg
Arhivska fotografija

Nakon saradnje sa privatnom firmom u sektoru poljoprivrede, Grad Niš odlučio da i Direkciji za javni prevoz pronađe jednog ili više privatnih partnera koji će obavljati poslove gradskog prevoza.

Kako je pojasnio gradski većnik Mihajlo Zdravković koji je resorno zadužen za saobraćaj u gradu, vodeću ulogu će i dalje imati Direkcija za javni prevoz dok će partner ili partneri obavljati prevoz putnika.

zdravkovic Mihajlo Zdravković, arhivska fotografija- Rezultat javno-privatnog partnerstva je stvaranje socijalnog i ekonomskog kvaliteta. Ekonomski kvalitet se ostvaruje poboljšanjem odnosa između cene i kvaliteta prevoza, transparentnošću troškova i boljim uslovima prevoza. Privatni partner mora da ispuni uslove i standarde koje utvrđuje Grad, a koji će biti definisani ugovorom - objasnio je Zdravković za skupštinskom govornicom.

Partner ili više njih biće izabrani putem javne nabavke i očekuje se da taj postupak bude završen do kraja godine. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić naglasio je da će novim modelom najznačajnija za Grad biti ušteda.

-  Ušteda koja će se ostvariti i biti vidljiva i pre nego što dođe do realizacije takvog ugovora. Ušteda koja će se meriti rangom od nekoliko stotina miliona godišnje - pojasnio je Perišić.

Zbog toga je po hitnom postupku sazvana sednica Skupštine Grada sa samo jednom tačkom dnevnog reda. Odbornici su usvojili predlog Odluke o poveravanju gradskog prevoza Direkciji za javni prevoz, čime je započeta procedura izbora novih gradskih autobuskih prevoznika.

Međutim, odbornici opozicije su smatrali da je pravi razlog za sazivanje hitne sednice činjenica da ugovori sa aktuelnim prevoznicima ističu 1. septembra.

simke Miloš Simonović, arhivska fotografija- Ne vidim ništa strašno da se to i kaže. Prošlo je godinu dana, a da se nije pomaklo sa mrtve tačke po pitanju procedure za izbor novih prevoznika, za izbor koncepta - rekao je šef Odborničke grupe DS-a Miloš Simonović.

On je naglasio da bi pred odbornicima trebalo da se nađe i Odluka o produženju ugovora sa aktuelnim prevoznicima dok se postupak oko izbora novih ne okonča. Ipak, o tome odbornici nisu odlučivali, ali jeste Gradsko veće koje je ovu odluku usvojilo na poslednjoj sednici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • misa

    23:41 // 26. 6. 2013.

    uvedite tramvaje

  • Borko

    19:19 // 26. 6. 2013.

    Na sednici Skupštine grada Igor Novaković (SPS) je izjavio da prednost na tenderu treba da ima "Niš-ekspres"."Niš-ekspres" je dobio najnižu ocenu od građana (2,63).Starost autobusa je preko 30 godina.

    • Bogdan

      11:14 // 27. 6. 2013.

      Srednja ocena usluge javnog prevoza putnika u Nišu je 3,4 (na skali od 1 do 5) gde je najviša ocena za "Ćurdića" 3,83 a najniža za "Niš-ekspres" 2,63. Hoće li ove ocene imati uticaja na tenderu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: