Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 14. 4. 2020.

| Ekonomija

Jedan od kooperanata “Olimpiasa” otpušta radnike, kažu nema veze sa vanrednim stanjem

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
beneton
Žene ostaju bez posla, a među njima i trudnice; Ilustracija; foto: flicker.com/Forgemind; CC

Više od 70 radnika, među njima ima i trudnica, ostaće bez posla jer je firma “Nora Serbia”, jedan od kooperanata “Olimpiasa” - nekadašnjeg “Benetona”, u likvidaciji, kažu radnici. U firmi tvrde da gašenje nema veze sa pandemijom, a u dokumentima piše da je odluka o likvidaciji doneta dan pre proglašenja vanrednog stanja.

Oni koji se javili redakciji Južnih vesti kažu da su obavešteni da se firma gasi, a da potpišu raskid ugovora pozvane su i trudnice. Jedna od njih u osmom mesecu trudnoće.

Moja supruga je na trudničkom od decembra meseca. U februaru su joj javili da se firma gasi, ali da će deo zaposlenih da pređe u Olimpias. Međutim, sada su je pozvali da potpiše raskid ugovora. Šta nam je činiti? U teškoj smo situaciji, jer ja radim za minimalac - piše jedan Nišlija.

Od prelaska u Olimpias, izgleda, neće biti ništa, jer su u Nori na dostupne fiksne brojeve telefona novinari dobili informaciju da su svi zaposleni dobili otkaz, ali da to nije povezano sa vanrednim stanjem.

Firma je u likvidaciji i proglasila je likvidaciju i pre vanrednog stanja. Radnice su to znale, jer je direktor najavio s obzirom da je u godinama i da će ići u penziju - kažu u firmi.

U dokumentima koji su javno dostupni na APR-u odluka o likvidicaji zavedena je dan pre vanrednog stanja 14. marta, a rešenje o likvidaciji doneto je 8. aprila ove godine. Tada je preduzeće i dobilo likvidacionog upravnika.

Inače, zvanični podaci pokazuju da je Nora u Srbiji od 2011. godine. Bila je u italijansko-hrvatskom vlasništvu, a oni koji se javili redakciji kažu da su u ovoj kompaniji proveli čak 8 godina, a da su sada prinuđeni da traže novi posao.

Podsetimo, to je ujedno i period kada je Beneton sa svojim kooperantima stigao u Niš i kada je u pogonu nekadašnjeg Niteksa ponovo pokrenuta tekstilna industrija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lili

    07:36 // 15. 4. 2020.

    Nora jos uvek radi punom parom u dve smene. Juce je radnica iz Olimpiasa bila njima u ispomoc. Ne znam sta se desava i da li vam ta informacija nesto znaci.

    • Snežana

      09:45 // 15. 4. 2020.

      Nora ne radi, to je deo Olimpiasa.
      Samo su nas raspodelili u više hala zbog VS.
      Nažalost ovo što se desilo ženama iz Nore je istina!

    • Katarina

      11:14 // 15. 4. 2020.

      Prvo dodji do prave informacije pa onda pisi nesto. To su zene iz Nore koje su presle u Olimpijas da rade,zbog virusa su ih vratili u Norin pogon,kao i neke zene iz Olimpijasa.

  • sve nam smeta

    19:22 // 14. 4. 2020.

    kad je firma u likvidaciji nema veze sto ste trudne. firma se gasi za sve pa i da je sam Bog radnik u njoj

  • Katarina

    16:27 // 14. 4. 2020.

    Ja sam jedna od trudnica,kada sam odnela doznake u firmu februara meseca,receno mi je da je firma prodata za "FINE PARE" Tad je i receno da sve radnice prelaze u Olimpijas,pa cak i trudnice i porodilje,tj nama je ta prica servirana da bi smo posle cule kako je firma pod stecaj i likvidacijom. Papire dobijamo na kucnu adresu,M obrazac preko mail i tako. Na nista nemamo prava!! Sramota...

    • vlada

      19:51 // 14. 4. 2020.

      Angazujte advokata,pa nije ovo Banglades.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: