Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 23. 7. 2015.

| Ekonomija

Još 2.400 radnika u “Džonson elektriku” u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
dzonson
Prvi ugovor sa Vladom "Džonson" je potpisao krajem 2013. godine; foto:JV

U narednih 5 godina u niškoj fabrici “Džonson elektrik” biće zaposleno još dodatnih 2.400 radnika, izgrađena nova proizvodna hala i uloženo 50 miliona evra, najavili su predstavnici ove firme i premijer Aleksandar Vučić.

dzonson Memorandum o saradnji potpisali ministar privrede, gradonačelnik Niša i predstavnici "Džonsona"; foto: JVSve ovo predviđeno je Memorandumom o razumevanju koji predviđa nastavak investiranja i proširenje kapaciteta, koji su danas potpisali predstavnici Vlade Srbije, Grada Niša i “Džonson elektrika”. Potpisivanju je prisustvovao i premijer Aleksandar Vučić. 

U “Džonsonu” trenutno ima 365 zaposlenih, do kraja godine biće povećan na 582, a plan je da broj radnika proporcionalno raste, da bi 2020. godine dostigao cifru od 3.400.

Naime, prvi ugovor sa Vladom Srbije iz 2013. godine podrazumevao je investiciju od 15 miliona i zapošljavanje 1.000 radnika do sredine 2016. godine, a drugom fazom ulaganja predviđeno je da bude zaposleno još njih 2.400.

Grad Niš je već, kako je rekao gradonačelnik Zoran Perišić, ovoj fabrici izdao lokacijsku dozvolu i dozvolu za predhodne radove, kako bi uskoro mogli da krenu radovi na izgradnji nove hale za proizvodnju tik pored postojeće.

dzonson3 Premijer Vučić obišao pogon fabrike u Nišu; foto: JVPotpredsednik kompanije “Džonson elektrik” Ostin Vong podsetio je da je njihovo postrojenje u Nišu otvoreno pre godinu i po dana i da je tada bilo oko 40 zaposlenih. Od tada se kineska kompanija koja proizvodi elektro-komponente, kako ističe, uverila u spremnost i doslednost Vlade i lokalnih vlasti kako se razmatrala druga faza ulaganja.

Sada ulazimo u drugu fazu investicionog projekta, koji će biti veći i po broju zaposlenih i po tehnologijama koje ćemo implementirati. To podrazumeva i da će biti intenzivnija saradnja sa obrazovnim ustanovama u Nišu, poput tehničkih škola i niškog Univerziteta - istakao je Vong.

Kako je istakao premijer Vučić, prema memorandumu koji je potpisan, “Džonson” će za dve godine biti najveća privatna fabrika u Srbiji po broju zaposlenih.

Ovo je dobra vest za Nišlije. Rekao bih prva velika i dobra vest posle mnogo godina. Tih dobrih vesti biće više u narednom periodu. Ja samo molim za malo veću energiju, za malo manje svađa u Nišu i još više rada i posvećenosti, i uveren sam sam da će Nišlije biti neuporedivo zadovoljnije - rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je zadovoljan što je Vlada učestvovala u projektu "Džonson elektrika" i što, kako kaže, "nije bačeno" 6 miliona i 750 hiljada evra koliko je dala država.

dzonson5 Izgradnja fabrike završena februara 2014. godine; foto: JVOn je najavio da se očekuje da još fabrika ulaže u Srbiju, posebno onih iz Azije, a da će za investiranje u Nišavski, Pirotski, Jablanički, Toplički i Pčinjski biti davane posebne subvencije.

Vučić je napomenuo da pre godinu i po dana kada je završena izgradnja fabrike "Džonson elektrik" u Nišu “niko nije verovao da će hala brzo biti ispunjena” i da su “svi bili skeptici posle gubitka gotovo 50 hiljada radnih mesta u Nišu i godina razaranja”. Danas, ističe, “jasno je da ćemo uspeti da napravimo rezultat".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djuro djutp

    16:21 // 30. 8. 2019.

    Kao prvo vecina komentara su komentari neradnika. Ja sam 10 godina bio po privatnim firmama i to je izrabljivanje radnika. Jonson je Neka lepsa prica, plata je ok, i ko god se mucio po privatnicima postovace radno mesto u ovoj kompaniji. Ljudi pare se zaradjuju i mora da se radi. Ja sam licno vozio kamion i prica u jonsonu mi je legla extra. Jednostavno neki su samo navikli da kukaju

    • Gaga

      13:41 // 5. 11. 2019.

      A iz prokuplja ima li da rde tamo, kako su organizovani sa prevozom

  • prosao sito i reseto

    10:34 // 23. 5. 2017.

    Koliko neradnika u ovom narodu.... Pa umete li nekad nesto lepo da iskomentarisete. ja radim U ... nebitno za koju firmu radim bez vikenda bez radnog vremena po 20 sati dnevno ali hvala bogu i primim lepu platu. Zena mi Radi u Jonson el... i ekstra su joj i uslovi i sve nikad se nije pozalila. Pre toga je 6 godina radila u Yuri i isto o yuri sve najbolje sa njene strane. Mnogo neradnika u zemlji

  • Orwel

    07:39 // 27. 7. 2015.

    A 2028 će Niš promeniti ime u Johnson City i 300000 Nišlija će raditi u jedinoj fabrici u gradu. Naravno, sve to ako AV bude premijer a Bulat gradonačelnik.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: