Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 26. 4. 2023.

| Ekonomija

Još 24 najbolja diplomca dobili posao u Kliničkom u Nišu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
posao ukc
13 lekara i 11 medicinskih sestara dobilo posao za stalno u Nišu; foto: UKC Niš

Od ukupno 200 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih škola, koji su dobili ugovore "za stalno" u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, njih 24 radiće u UKC Niš. Posao na neodređeno i priliku za besplatnu specijalizaciju i doktorske studije dobilo je 13 lekara, koji će raditi na 9 različitih klinika, a ugovore su potpisale i medicinske sestre, njih 11, koje će biti raspoređene prema potrebama ove zdravstvene ustanove.

Pre nepunih mesec dana ugovore "za stalno" u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu dobilo je 18 najboljih lekara koji su završili Medicinski fakultet.

Novo zapošljavanje mladih diplomaca je, kako navode na sajtu UKC Niš, deo "Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola", koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, a u ovom ciklusu posao je dobilo 100 najboljih sa državnih medicinskih fakulteta i 100 najuspešnijih iz srednjih medicinskih škola. posao zdravtsvo Ukupno zaposleno 200 najboljih diplomaca, 24 njih u UKC Niš; foto: UKC Niš

Među njima je 13 lekara koji će raditi u Nišu, kao 11 medinskih sestara, a ugovore im ju u Palati "Srbija" dodelio predsednik Aleksandar Vučić.

Još jedan dokaz da država Srbija brine o mladim naučnicima i čini sve, da oni zahvaljujući svom radu i zalaganju budu najbolje sagledani, ostanu u zemlji i budu na usluzi svim građanima, upravo je današnja svečana ceremonija, zahvaljujući kojoj je UKC Niš, deveti put zaredom, dobio pojačanje u svojim redovima lekara, njih 13, koji će zajedno sa starijim kolegama, zbrinjavati više od dva i po miliona pacijanata, koji gravitiraju ka najvećoj zdravstvenoj ustanovi tercijarnog tipa na jugu Srbije, niškom Univerzitetskom kliničkom centru - navode u saopštenju.

Mladi lekari koji su dobili stalan posao u UKC Niš radiće na 9 klinika, a oni su - dr Hristina Jovanović, dr Kristina Ilić, dr Vuk Pejčić, dr Marko Vučić, dr Miloš Stepanović, dr Lazar Kostić, dr Radomir Stanković, dr Stefana Kostov, dr Katarina Nikolić, dr Uroš Ristić, dr Vukota Radovanović, dr Danica Mihajlović i dr Marija Mitić.

posao zdravtsvo Lekari će raditi na 9 klinika, medicinske sestre prema potrebi; foto: UKC Niš 11 najboljih medicinskih sestara, koje će, kako kažu, biti raspoređene u skladu sa kadrovskim planom i potrebama su - Marija Denić, Milena Živadinović, Danijela Stevanović, Milena Mladenović, Anđela Tanić, Mina Stefanović, Aleksandra Vukadinović, Marija Šakoti, Jelena Milunović, Eleonora Cvetković i Jelena Nešić.

Stalno zaposlenje odmah nakon završenih studija je, prema rečima novozaposlenih lekara i sestara, prilika za stručno usavršavanje i profesionalno napredovanje kroz besplatnu specijalizaciju i doktorske studije, ali i najbolji dokaz da država zna da ceni rad, trud i zalaganje - dodaju u saopštenju.

Kažu da je u okviru programa zapošljavanja najboljih diplomaca do sada u UKC Niš zaposleno 140 lekara i 111 medicinskih sestara-tehničara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    09:03 // 28. 4. 2023.

    Molim Južne vesti, da ne objavljuju komentare nepismenih i neobrazovanih,koji svoj prostakluk pokušavaju da zamaskiraju komično glupim i smešnim slengom.Kao i komentare gramatički i lingvistički neuredne i neispravne.

    • Smuk II

      16:03 // 29. 4. 2023.

      @dr Jakov Zlatar : Slažem se u ptpunosti s' dr Jakova ... i men' mi dosadiše !

  • Doktor

    00:03 // 28. 4. 2023.

    Sto su 13 dr a 11 med.sestre uvek se prima vise sestara ,sta ce nam 13 dr talenta cuvaj boze oni pojma nemaju samo bubali nije dr ko ima sve 10-ke,a i na 1 dr idu 2-3 med tehnicara nije mi jasno sto su primili vise dr ali da u stranku su.

  • Smuk II

    22:00 // 27. 4. 2023.

    Kreće pljuvanje...
    A i ne objavljujete mi komentare ...
    A be, pametni narode,pametni doktori sa prosekom 6,01-ima koj' će vi leči ali vrlo teško će vi izleči! Za vas ima vražalice - će vi gase uglevlje, će vi gledaju u pasulj , supicu od krilo slepog miša će vam svare i da kad idete u grad da si pljunete 3 puta u pazuhe.Imam još recepisi za svi vas akademici ali ni ovaj komentar neće mi objave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: