Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 29. 7. 2013.

| Ekonomija

Još 520 radnih mesta u Aleksincu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gramer-potpis.jpg
Potpisivanje ugovora Đione (levo) i Dinkić (desno), foto: infobiro.tv

Kompanija “Gramer” rešila je da proširi svoje pogone u Aleksincu i do kraja naredne godine ukupno bi trebalo da zapošljava oko 1.300 radnika.

7.000 evra po radnom mestu će Vlada Srbije odobriti “Grameru” za proširenje proizvodnje i upošljavanje novih radnika iz Aleksinca i okoline.

- Dali smo podršku “Grameru” da u Aleksincu otvori drugu fabriku gde će posao već do kraja naredne godine naći čak 520 ljudi. “Gramer već u prvoj fabrici zapošljava oko 800 radnika, a imaće 1.300 do kraja sledeće godine. To je velika stvar ne samo za Aleksinac, već i mnogo veći gradovi kada imaju toliko upošljenih ljudi, to je najvažnije - kaže ministar finansija Mlađan Dinkić.

Prema rečima Pjerluiđi Đionea direktora “Gramera” ovo je treći ugovor o saradnji između njegove firme i Vlade Srbije.

- Treći ugovor je pečat na našu dugogodišnju saradnju i opredeljenje komapnije da i dalje posluje u Srbiji i širi svoje kapacitete. To je dokaz uspešnosti saradnje i podrška koju smo imali od strane Vlade - kaže Đione.

grmer Nova radna mesta, foto: infobiro.tv“Gramer” je kompanija iz Nemačke koja proizvodi enterijer i naslone za sedišta za najveće automobilske kuće među kojima su BMW, Audi, Fiat, ali i mnogi drugi.

Ova kompanija je svoju proizvodnju pokrenula u nekadašnjim halama preduzeća “Morava” sa 515 radnika, a zatim je 2011. uz subvencije od 4.000 evra uposlila još 211 radnika. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    19:42 // 29. 7. 2013.

    A to sto je plata u grameru u proseku drzavnog minimalca sto je suprotno ugovoru sa Vladom, to nema veze. Bitno je da se Dinkic slika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: