Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 26. 2. 2019.

| Ekonomija

Još dve “škode” za niški Institut za javno zdravlje

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
skoda fabia
Građani platili preko 2,3 miliona dinara; foto: Wikimedia/ Vauxford (ilustracija)

Nakon što su prošle godine kupili jedan luksuzni i još dva automobila, niški Institut za javno zdravlje opet je uvećao vozni park sa još dve “škode fabie”, koje su plaćene oko 19.500 evra. Kola su im potrebna, navode u Institutu, za prikupljanje laboratorijskih uzoraka na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga.

Nakon luksuzne “škode superb”, koju je Instintut kupio da bi prevozio uzorke do Torlaka, u vozni park ove zdravstvene ustanove stigla su još dva vozila istog proizvođača. Na tenderu je, prema tenderskoj dokumentaciji, kao jedini ponuđač ponovo pobedio Auto Čačak.

U Institutu za javno zdravlje ističu da su kola namenjena Centru za higijenu i humanu ekologiju. Koristiće ih, kažu, za prikupljanje uzoraka vode, hrane, otpadne vode, briseva, a objašnjavaju da su im bila neophodna zbog zastarelosti voznog parka.

Uzorkivači svakodnevno obavljaju terenski posao na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga, a često i na široj teritoriji… Zbog svakodnevnog boravka na terenu zdravstvenih radnika i saradnika koji obavljaju delatnost socijalne medicine, promocije zdravlja, epidemiologije, mikrobiologije, higijene, zaštite životne i radne sredine… neophodno je i dalje obnavljati vozni park - navode u Institutu.

Iako su Nišlije još jednom platile Auto Čačku, ovog puta više od 2,3 miliona dinara, u Institutu tvrde da su na tender mogle da se jave i druge firme.

Međutim, one su izostale.

Podsetimo, niški Institut za javno zdravlje je krajem 2017. umesto prozora i grejanja koje je, prema rečima direktora tada trebalo urediti, na nameštenom tenderu kupio novu "škodu superb" za 30.000 evra. Ona im je bila neophodna, rekao je tada direktor Miodrag Stojanović jer je to vozilo "bezbedno, pa je dobro za prevoz uzoraka u Torlak na analizu".

Pored nje, istovremeno su kupljene i dve "škode fabia".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jedan Nebojiša

    12:56 // 28. 2. 2019.

    Kao sto rece jedan citalac, mogle su i druge auto kuce da se jave, ali su bile zauzete nekim drugim “ tenderima”:)

  • Stojko

    11:32 // 27. 2. 2019.

    I kad im petkom uveče, "nabijate na nos" izmeđ ostalog i to tenderisanje, i kada se pitate / njih takodje/, moraju li se kupovati takva vozila, onda vas etiketiraju kao stranog plaćenika, unutrašnjeg neprijatelja, skaču i arlauču na svim nivoima počev od predsednika MZ- a, do predsednika države.
    Na kraju, da li je umesno pitanje - ko je u ZO vrtu, s one strane rešetki, MI ili ONI.

  • Zoki

    09:13 // 27. 2. 2019.

    Juzne Vesti, sto mi bre nervirate botove, stvarno nema smisla. Iako oni kazu da to nisu, da ne podrzavaju SNS i ne vole ih, dzaba im sve. Po smradu se prepoznaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: