Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 26. 2. 2019.

Još dve “škode” za niški Institut za javno zdravlje

skoda fabia Građani platili preko 2,3 miliona dinara; foto: Wikimedia/ Vauxford (ilustracija)

Nakon što su prošle godine kupili jedan luksuzni i još dva automobila, niški Institut za javno zdravlje opet je uvećao vozni park sa još dve “škode fabie”, koje su plaćene oko 19.500 evra. Kola su im potrebna, navode u Institutu, za prikupljanje laboratorijskih uzoraka na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Ljubičica

    19:23 // 26. 2. 2019.

    Šta je pisac ovog članka hteo da kaže?!
    Da je sramotno što radnici Instituta na teren ne odlaze taljigama?!
    Da je bolje da je Institut kupio bilo koji drugi automobil (polovni jugić, međ’ Srbljem obožavani golf 2, besni audi Q 7,...), bilo koji samo ne onaj koji je kupljen?!
    Da je greh nadležnih u Institutu što ne vuku za rukav ponuđače da učestvuju na tenderu?!
    Meni ovaj tekst liči na deljenje pr

  • Ljubičica

    20:01 // 26. 2. 2019.

    Meni ovaj tekst liči na deljenje pravde u smislu “pošteno im sudite, pa da ih streljamo”!!!

  • Miki Lukic

    19:55 // 26. 2. 2019.

    Do sada su se vozili u Jugicima i stavljali glave u torbu svaki dan. Sad imaju nove automobili i opet ne valja. Zasto kazete pare gradjana kad je njihov odsek za higijenu firma koja sama zaradjuje. Znam to jer meni rade neke kontrole. Narodu se ne moze ugoditi. Ne volim ovu vlast, prave greske ali pouzdano znam da ovo nema nikakve veze sa tim i ovo pozdravljam.

  • Sanitarac

    18:13 // 26. 2. 2019.

    Sram nas bilo što biciklom ( BOLJE PEŠKE) ne idemo na teren da uzimamo uzorke vode i hrane, radimo sanitarne preglede, dezinfekciju, deratizaciju... što ne nosimo kontaminirane uzorke golim rukama. Za platu od 35.000,00 dinara preplaćeni smo što radimo sa toksičnim mikrobiološkim materijalom, odbolujemo svaku epidemiju... Ma šta će nam vozila, direktore, ne kupuj više! Kotrljaćemo kamenje!

  • Dusan Djoric

    19:33 // 26. 2. 2019.

    Pretendeciozno je malo ovo napisano. Istini za volju cena koju su platili za Fabije je vise nego povoljna, ne vidim gde je tu korupcija i u toj kalsi ne postoji jeftiniji auto. Igrom slucaja radim u jednom od konkurentskih kuca ali skoda nazalost ima najnizu cenu, tako da na tenderima gde je cena presudna nemaju konkurenciju.

  • gari

    15:35 // 26. 2. 2019.

    Cenim da je "Auto Čačak" glavni distributer i nabavljač vozila za državu !?!? Šta je bilo sa FIAT-om? Kad nam "Veliki vodja" ode u beli svet, prvo što se "poteže" iz ekonomije je UVALITI PRODAJU FIAT-a NA TRŽIŠTE domaćina(recimo Rusije, Belorusije...) !!!!!! Kako to da se FIAT ne kupuje za državne institucije, ili je Auto Čačak pod SNS "kapom" ???

  • Luj Paster

    14:52 // 26. 2. 2019.

    Za terenski rad neophodna su vozila sa pogonom na sva 4 tocka! Da se vrate ova neadekvatna vozila i doplati za 4x4 vozilo istog proizvodjaca!

    • Dusan

      19:37 // 26. 2. 2019.

      Da se nesto desi na terenu, po snegu i van asfaltiranog puta a da uzorkivaci nemaju adekvatnu kako opremu tako i vozila odgovarao bi poslodavac. Ako radnik slomi ruku a cipele su mu sa izlizanim djonovima, ili nije prosao adekvatnu obuku moze da tuzi ili da po nalogu inspektora firma u kojoj radi bide kaznjena

  • slavko

    16:07 // 26. 2. 2019.

    Sto ne kupiste Fiat 500 l kog mi proizvodimo,pa nasu industriju da pomazete a ne da punite nekog SNS sponzora?

  • SINDIKAT

    17:44 // 26. 2. 2019.

    Ko hoće videće i novu stolariju na zgradi Instituta za javno zdravlje Niš i nove savremene aparate koji su nabavljeni i gotovo rešenje za grejanje i računare...
    (Još samo paketiće za decu da rešimo...) Direktore, treba nam još vozila da
    bi mogli da radimo i zaradimo! Sindikat Vas podržava!

  • Naissus

    21:18 // 26. 2. 2019.

    "Građani platili preko 2,3 miliona dinara…"

    A ko ce gradjanima da plati sve njihove muke sa vama na vlasti iz godine u godinu ….

  • Sava

    00:41 // 27. 2. 2019.

    Ma treba da sakupljaju uzorke biciklima, em zdravije em jeftinije. Ccc..., stvarno nema kraja zavisti, ko god uradi nešto dobro, ko god podigne i unapredi neku firmu, ali stvarno, naš narod odmah bičuje, za svaki slučaj. Kod nas nije pretpostavka nevinosti i možda napredak firme već je uvek garantovana krivica i muljanje. Ma uvek bolje znamo šta se dešava kod komšije od njega samog.

  • Zoki

    09:13 // 27. 2. 2019.

    Juzne Vesti, sto mi bre nervirate botove, stvarno nema smisla. Iako oni kazu da to nisu, da ne podrzavaju SNS i ne vole ih, dzaba im sve. Po smradu se prepoznaju

  • Stojko

    11:32 // 27. 2. 2019.

    I kad im petkom uveče, "nabijate na nos" izmeđ ostalog i to tenderisanje, i kada se pitate / njih takodje/, moraju li se kupovati takva vozila, onda vas etiketiraju kao stranog plaćenika, unutrašnjeg neprijatelja, skaču i arlauču na svim nivoima počev od predsednika MZ- a, do predsednika države.
    Na kraju, da li je umesno pitanje - ko je u ZO vrtu, s one strane rešetki, MI ili ONI.

  • Jedan Nebojiša

    12:56 // 28. 2. 2019.

    Kao sto rece jedan citalac, mogle su i druge auto kuce da se jave, ali su bile zauzete nekim drugim “ tenderima”:)

  • Rade

    16:48 // 26. 2. 2019.

    Da li postoji neka druga marka automobila za državne organe ili moraju samo Škode da se kupuju, šta je sa domaćim Fijatom?

  • pikasso

    17:27 // 26. 2. 2019.

    Bravo za „OBJEKTIVNOST“ informisanja!
    Sreća - možemo pročitati kako je transparentno oblikovan tender na sajtu Instituta. Bar pet ponudjača vozila iste klase je moglo da se javi na tender (SEAT Ibiza 1.0, CITROEN C3, Škoda Fabia 1.0 MPI/55kw , NISAN Micra, Ford fiesta) Autor teksta je "slučajno" prevideo samo taj podatak i poentirao da je tender namešten! Ko čita i hoće da razume, shvatiće!

  • Mara

    14:37 // 26. 2. 2019.

    Opa

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: