Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 6. 3. 2024.

| Ekonomija

Još jedna "škoda" stiže u javno preduzeće na jugu, kupac surdulički "Vodovod"

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Škoda
"Vodovod" iz Surdulice "osvežava" vozni park; ilustracija; foto: M. M.

Javno preduzeće Vodovod iz Surdulice platiće polovnu “škodu” oko 12.000 evra, a Auto Čačak bio je jedini ponuđač na tenderu. To preduzeće parama građana kupuje i polovni kamion kiper od Resora iz Gadžinog Hana, za oko 100.000 evra.

Surdulički Vodovod tako se pridružuje mnogim javnim preduzećima i ustanovama na jugu Srbije koja poslednjih godina “osvežavaju” vozne parkove “škodama”.

Procenjena cena nabavke (1.180.000 dinara) razlikuje se za samo 5.000 dinara od one po kojoj je Auto Čačak ponudio automobil (1.175.000 dinara). Takođe, Auto Čačak je bio jedini ponuđač na tenderu. Cena sa PDV-om iznosi 1.410.000 dinara, što je oko 12.000 evra.

Zahtevi su bili da to bude polovni beli karavan na dizel, sa petoro vrata i pet sedišta, dužine od 1.500 do 1.600 centimetara, dužine od 4.600 do 4.700 centimetara, sa pređenom kilometražom od najviše 180.000 kilometara i proizvedeno najranije 2019. godine.

Vodovod preko tendera kupuje i polovni kamion kiper od firme Resor doo iz Gadžinog Hana, po ceni od 9.900.000 dinara bez PDV-a, odnosno 11.880.000 dinara sa PDV-om, što je oko 100.000 evra. Procenjena vrednost bila je 9.999.998 dinara. Kao kod kupovine automobila, i na tender za kiper odazvao se samo jedan ponuđač.

Zahtevi su bili da je vozilo registrovano prvi put najranije 2014. godine, da je na dizel, da kabina ima najmanje dva sedišta, da zapremina tovarnog sanduka bude 8 kubika, kao i da pomoćna šasija bude u boji šasije, a tovarni prostor jednobojan i u boji kabine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realan

    20:54 // 6. 3. 2024.

    Naravno da u XXI veku svako preduzece privatno ili drzavno treba da ima sluzbeno vozilo i ne vidim u cemu je tu problem.To je civilzacijska stvar.Svuda u svetu i u africkim siromasnim drzavama je tako.Jedino sto treba osuditi je zloupotreba sluzbenih drzavnih vozila u privatne svrhe sto prestavlja krivicno delo i sto treba procesuirati.Na zalost to je cesta pojava u Srbiji i niko za to ne odgovara

  • toza

    17:14 // 6. 3. 2024.

    Zato 2 puta mesečno skupljaju smeće(umesto sedmično),ne pamti se kad su čistili ulice šmrkovima,mini deponije svuda(i ka Vlasini),ali gori za "Škodu".

    • toza 2

      21:27 // 6. 3. 2024.

      I onda se nađe neki pametnjaković koji udara minuse.Šta vam nije jasno?Mislite da sam ovo napisao tek tako?Tako je skoro svakom mestu u Srbiji.

  • Rade

    16:29 // 6. 3. 2024.

    Sto sluzbena kola nidu Fijat 500.Cyk i policija te da k9risti a ne k9la od 30.000 evra.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: