Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 10. 4. 2023.

| Ekonomija

Još jedna službena “škoda” stiže na jug, ovog puta za Opštinu Trgovište

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Škoda
Ponovo "škoda" ponovo od iste firme; Ilustracija, foto: M. M.

Na listi ponosnih vlasnika najdražeg službenog automobila preduzeća, ustanova, gradova i opština opština - “škode” našla se i jedna od najsiromašnijih na jugu, Opština Trgovište koja je svoj vozni park osvežila vozilom vrednim 4,8 miliona dinara. Opština je novi službeni auto kupila od firme Auto Čačak koja je više puta osvežavala vozne parkove na jugu, a i ovog puta bila jedina koja je konkurisala na tenderu.

Kako se može zaključiti iz javne nabavke, tehnička specifikacija sastavljena je kao poručena za “škodu superb”, jer se tražilo vozilo sa karakteristikama specifičnim za ta vozila.

Tražila se metalik crna limuzina proizvedena ove godine, sa euro 6 motorom, automatskim 7-stepenim menjačem i multifunkcionalnim servo volanom.

Klima uređaj sa automatskom regulacijom; centralno zaključavanje sa daljinskom komandom; elektro podizači prednjih i zadnjih stakala; elektro podesivi, sklopivi i grejni spoljašnji retrovizori; LED farovi, dnevna svetla, zadnja svetla i prednja svetla za maglu; uređaj za pranje farova; prednji i zadnji parking senzori i kamera za pomoć pri parkiranju unazad; star/stop sistem, minimum 6 zvučnika; unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjenjem - neke su od karakteristika iz specifikacije.

Firma koja je generalni uvoznik za “škode” - Auto Čačak jedina se javila na tender, a trgovina je vredna 4,8 miliona dinara sa PDV-om.

Firma je poznata po tome što je više puta “škodama” osvežavala vozne parkove gradova, opština, preduzeća i ustanova na jugu, najčešće u Nišu, ali i u Leskovcu, Pirotu, Dimitrovgradu.


Narodna stranka: Rasipničko ponašanje čelnika jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji

U teškim vremenima ekonomske krize, kada građani Trgovišta jedva sastavljaju kraj sa krajem, a deca se leče SMS porukama i postoji mnoštvo problema koji su prioritet za rešavanje, čelnici opštine se razbacuju parama i kupuju auto vredan 41.000 evra - kritika je koju su nakon kupovine novog automobila uputili lokalnoj vlasti u Trgovištu iz odbora Narodne stranke.

Marko Krstić - Narodna stranka Trgovište Kritike stižu iz lokalnog odbora Narodne stranke; foto: Narodna stranka Trgovište “Rasipničkom politikom” nazivaju i potpisivanje ugovora za renoviranje zgrade Opštine u iznosu od 40 miliona dinara, koji je predsednik Opštine Trgovište Nenad Krstić potpisao pre 10 dana.

Gospodo iz vlasti pa da li ste vi normalni gde i kako trošite novac svih građana opštine Trgovište? Kupujete najnovija specijalna vozila iako parking opštinske samouprave broji preko 10 vozila koja ionako koristite u privatne svrhe. Renovirate zgradu Opštine koja je renovirana pre 11 godina, sa kompletnom fasadom, stolarijom i grejanjem. Znate li gospodo kol'ko siromašnih kuća možete da renovirate tim parama? Znate li koliko bolesne dece možete pomoći u lečenju tim parama? - neke su od zamerki koje upućuju iz lokalnog odbora Narodne stranke.

Od prioriteta izdvajaju renoviranje OŠ “Branko Radičević” i školskog dvorišta, a ne zgrade lokalne samouprave, da se obezbede besplatni udžbenici za svu decu iz te opštine, besplatan vrtić za decu, da se renovira zgrada starog internata, čime bi se obezbedili smeštajni kapaciteti za turiste koji bi u Trgovište dolazili na manifestacije.

Imate li trunku morala i srama da i ovo malo naroda što je ostalo, bodete im u oči praveći od njih podanike i robove? Dok meštani Trgovišta organizuju bazare za pomoć i lečenje bolesne dece, konkretno našeg deteta iz Trgovišta, vi rasipate novac svih građana u luksuz zarad vaše ugodnosti i dobra - dodaju iz Narodne stranke.

Opozicija zahteva hitno javno zasedanje Skupštine na kojoj će se preispitati odluke čelnika i doneti prioriteti na osnovu kojih će se izvršiti prenamena novca i da se time krene sa rešavanjem osnovnih problema svih meštana na teritoriji opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    22:34 // 10. 4. 2023.

    Mislim da je civilizacijska stvar u 21 veku da svaka Opstina na svetu ima sluzbeni automobil pa i Opstina Trgovište. Uvek ce biti hitnih,vaznih i bitnih staviri koje opstina treba da resi ali to ne znaci da predsednik bilo koje Opstine iz bilo koje stranke da dolazi treba da ide na sastanke biciklom sa stipaljkama na nogavicama pantalona zbog lanca na bicikli.

    • Vozač na državnu škodu

      02:59 // 11. 4. 2023.

      I to što kažeš, bar nek se vozuckaju u luksuznu limuzinu, kad već nema kuče za šta da gi uape, mož će gi krene, kad je bal nek je uz muziku!

    • Nislija

      08:50 // 11. 4. 2023.

      Ti botu, od Nis nisi video ni N i sramota je da koristis ovaj nadimak. Prave Nislije bi pitale kako to da jedna od najsiromasnijih opstina kupuje jedan od najskupljih automobila? Civilizacijska stvar je da opstina obezbedi ljudima uslove za normalan zivot u 20 veku a ne da se predsednik vozi u skodi od 40.000 eura. Mogla je da se kupi i Dacia, Fiat, ali neee, mora da se obezbedi "licna karta"...

  • Dragan Petrovic

    19:50 // 10. 4. 2023.

    PreCednik obeca srpski Mercedes da zatrpamo Srbiju,a ono Skode...al ce onaj iz auto Cacka da trlja ruke...

    • Ilija Nikolic

      21:20 // 10. 4. 2023.

      Onaj iz autocacka se preziva vucic, a zove bata licna karta?

  • deki

    17:35 // 10. 4. 2023.

    PreCedniku na varoš dojadilo da se drnda u fapa (kao u mutna šumska vremena),sad bi malo u limuzinče za Bgd, da brani poglavicu od nezahvalnog naroda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: