Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 14. 9. 2018.

| Ekonomija

Još ništa od prodaje autobusa Direkcije za javni prevoz, trule zarasli u travu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
autobus
"Tužna" sudbina niških autobusa; foto: čitalac

Premda je gradski većnik za saobraćaj Igor Vojinović maja ove godine najavljivao da bi stari FAP autobusi Direkcije za javni prevoz koji su saobraćali na linijama 7, 12 i 34 trebalo da budu prodati na licitaciji, sada kaže da je sve to u nadležnosti same Direkcije. Ipak, u ovom javnom preduzeću kažu da se u tu proceduru još nije ni ušlo, a za to vreme autobusi propadaju na parkingu urasli u travu i sa polomljenim staklima.

autobus Da li će ikada biti prodati, ili će završiti na "groblju" za autobuse?; foto: čitalacBiljke koje rastu iz branika autobusa, polomljeno zadnje staklo jednog autobusa, trava oko samih autobusa slika je autobusa koji su donedavno prevozili Nišlija na "kružnoj", Sarajevskoj i Kalač brdo liniji.

Iako je početkom maja 2018. najavljivana prodaja, bar zasad izgleda da nema od toga ništa. Većnik Vojinović koji je tada govorio o licitaciji, sada kaže da nije nadležan za to, a novinare je upitio na Direkciju.

Molim Vas da odgovore na ova pitanja zatražite od Direkcije za javni prevoz grada Niša, u čijoj su nadležnosti navedeni poslovi - rekao je Vojinović.

Portparol ovog javnog preduzeća Nenad Stanković kaže da se još nije ni krenulo sa procedurom prodaje starih autobusa, niti je precizirao kada bi to moglo da bude.

Nije tu predviđen rok. Tu odluku donosi Nadzorni odbor preduzeća. Tu ide procudera preko Gradske uprave. Treba to kroz program poslovanja - rekao je Stanković.

Podsetimo, sem autobusa koji je gradu "poklonio" predsednik Aleksandar Vučić, i spornog "ekološkog" autobusa zbog kojeg je bio uhapšen direktor Direkcije Saša Petronijević, svi ostali autobusi koje poseduje Direkcija idu na licitaciju. Autobusi koji su u vlasništvu Direkcije su stari i nebezbedni za prevoz, što su pokazali vanredni tehnički pregledi, ali i saobraćajna nezgoda u kojoj je povređeno devetoro putnika.

Inače, nakon brojnih peripetija, linije koje je nekada držala Direkcija nakon tendera, preuzeo je Niš ekspres.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tamara

    01:49 // 17. 9. 2018.

    Bili ovi autobusi djubre ili ne, fale malo sad na ulicama, bili su nekako upecatljivi

  • Vec osisana ovca

    18:47 // 15. 9. 2018.

    Bate be, kom se ne svidja na Staru planinu s kurjaci.

  • Zlatna ribica

    09:54 // 15. 9. 2018.

    To su male pare da se zamajavaju sa tim i gube vreme, cekaju da uleti neka firma za prodaju, tu su pare gospodi za podeliti.

    • Tivat

      20:28 // 15. 9. 2018.

      Na koju gosppdu mislis,takvih u Direkciji nema?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: