Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:06, 12. 8. 2014.

| Ekonomija

Jugoistok: Krađa struje vodi u zatvor

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
struja-iskljucenje-*pressonline*.jpg
Oštre kazne za krađu i nelegalno priključenje, foto: pressonline.com

Neovlašćena potrošnja električne energije glavni je problem u funkcionisanju niškog Jugoistoka. Zato ekipe ovog preduzeća kreću u borbu protiv kradljivaca struje, ali i onih koji se nakon isključenja sami priključuju.

Ubuduće će, kako najavljuju u Jugoistoku, sa ekipama električara ići i policijska patrola kako bi se utvrdila krađa električne energije.

- Krađa električne energije je, kao i svaka druga krađa, krivično delo i kao posledicu može imati i zatvorsku kaznu - poručuju iz Jugoistoka.

Najveći gubici, kako kažu u ovom preduzeću, nastaju upravo zbog nesavesnih kupaca, a problem predstavljaju i neovlašćena priključenja na elektromrežu.

Svi koji nakon isključenja struje, sami priključe svoje strujomere biće najoštrije kažnjeni i protiv njih će biti podnete krivične prijave.

- Pored ovog, obračunaće im se neovlašćena potrošnja u iznosu od više stotina hiljada dinara, izmestiće im se merno mesto o njihovom trošku, ponovnu vezu će morati dodatno da plate, kao i da izmire u celosti dug koji imaju - stoji u saopštenju.

Podsetimo, početkom jula Jugoistok je otpočeo akciju rigoroznih isključenja struje svim neplatišama, a podršku radnicima ovog preduzeća prilikom isključenja struje u selu Veliki Trnovac nadomak Vranja, pružao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Krađom struje, samo vranjska Elekstrodistribucija, oštećena je za 1,3 miliona dinara.

Inače, ukupan dug kupaca sa područja Niša iznosi oko 2,8 milijardi dinara, od čega kupci iz kategorije „domaćinstvo“ duguju  blizu 1,5 milijarde, dok privreda duguje 1,3 milijarde dinara

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Cica

    11:29 // 14. 8. 2014.

    A be Dare dosadan si vise, pustu ljude da zive.

  • isplativa tišina

    18:25 // 13. 8. 2014.

    E zato su JV opstale u neravnopravnoj konkurenciji.Npr. na jednoj privatnoj televiziji nemate komentare o krađi i neplaćanju struje u naselju Crvena Zvezda jer se dobijaju lepe pare da se o tome ćuti

  • daca

    14:00 // 13. 8. 2014.

    iskljucite prvo crvenu zvezdu potpuno nelegalni prikljuci i beograd mala aza trnovac dane govorimo resite to tu lezi ogroman gubitak

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: