Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 6. 2. 2021.

| Ekonomija

Jura: Bez produženja ugovora 30 radnika, ostali sami napustili kompaniju

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
jura8-nis-protest-korona-foto-vkeser
Ne zna se koliko radnika je napustilo Juru; foto: V. Keser

Nakon tvrdnji opozicionog odbornika u niškoj Skupštini Miodraga Stankovića da je otpušteno 48 radnika Jure, iz ove kompanije odgovaraju da je bez posla ostalo 30 zaposlenih kojima su ugovori istekli, a da je određeni broj samostalno napustio firmu. Ukupan broj, ipak, ne otkrivaju.

Serija otkaza iz Šinvona prenela se i na drugu južnokorejsku kompaniju koja posluje u Nišu. U odgovoru na pitanja novinara Južnih vesti iz ove kompanije potvrđene su tvrdnje koje je izneo Stanković, mada u Juri barataju drugim brojkama.

Tokom januara meseca u niškoj Juri imali smo 30 zaposlenih kojima su ugovori istekli, a nisu produženi. Određeni broj zaposlenih je samoinicijativno napustio kompaniju - kažu iz Jure.

Koliko je njih otišlo ne otkrivaju, a to što neki radnici nisu dobili produženje ugovoraobjašnjavaju stanjem na tržištu.

Celokupno poslovanje kompanije zavisi od kupaca, odnosno od projekata i narudžbina. Tokom avgusta meseca prošle godine došlo je do značajnijeg porasta narudžbina te je kompanija angažovala zbog privremenog povećanja posla veći broj zaposlenih. U 2021. godini, kompanija će organizovati proizvodni proces u skladu sa planom i narudžbinama kupaca poštujući zakonske odredbe - kažu u kompaniji.

U Juri se nadaju da u budućem periodu neće biti većih oscilacija na tržistu, a Stanković traži od Gradskog veća da izvesti Skupštinu o dešavanjima u Juri i Šinvonu i planu mera za one koji su ostali bez posla.

Podsetimo, pojedini radnici Šivona SMS-om su obavešteni da im ugovor neće biti produžen, ali inspektori su utvrdili da je to u skladu sa zakonom jer im je rešenje uručeno lično.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    01:08 // 21. 3. 2021.

    Sto se ne bune ti radnici bre,nije ovo 15 vek,nisu to robovi,imaju pravo da strajkuju,imaju neka prava bre,sta cute vise i trpe izivljavanja ovih korejaca,gde je ministarstvo za rad,nije bre ovo Somalija da se izrabljuju radnici. Sta je sns sekta napravila od drzave,jad i beda

  • Triwun

    12:38 // 11. 2. 2021.

    Poslodavci potrošili pare koje su dobili po radniku ,od države Srbije i sad ne bi da troše svoje pare ! To smo i pretpostavljali .

  • qgo

    18:05 // 7. 2. 2021.

    FAzoni iz doba jure. Tu su negde i trijas i kreda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: