Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 8. 5. 2020.

"Jura" preti otkazom zbog nenošenja maske, u sindikatu kažu obračun sa štrajkačima

jura3-nis-protest-korona-foto-vkeser Upozorenje pred otkaz za one bez maske; foto: V. Keser

Pojedini zaposleni u niškoj “Juri” tvrde da su dobili upozorenja pred otkaz, jer nisu u pogonu nosili maske. U sindikatu “Sloga” kažu da su rešenja uručena samo onima koji su se najviše bunili početkom aprila zbog poziva da se vrate na posao u jeku pandemije i pozivaju državu da reaguje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Mara

    11:38 // 8. 5. 2020.

    Ti iz jure samo nešto negoduju

    • mikitzca

      16:18 // 8. 5. 2020.

      Da li Maro mislis na rukovodioce?

  • Vojin

    12:29 // 8. 5. 2020.

    Naravno da treba da dobije otkaz ako ne nosi masku a poslodavac mu je obezbedio. To je teška povreda radne obaveze. Najlakše je uvek kriviti poslodavca a što su pojedinci stoka ...

    • Шишач снс-ОВАЦА

      13:43 // 8. 5. 2020.

      Брат Си Ђинпинг обезбедио Врховнику маску, али он не носи. Треба ли да добије отказ, Војине?

    • Milos

      09:42 // 9. 5. 2020.

      U jeku pandemije taj isti poslodavac nije obezbedio maske i rukavice ali je terao radnike da rade uslovljavajuci drzavu da ce da ode ako se proizvodnja ne odvija, sve bez ikakvih posledica!

  • Dragan Šabac

    23:29 // 8. 5. 2020.

    @Шишач снс-ОВАЦА: Da li Vam je možda krivo što nam maske nisu poslali Tramp ili Džonson? Radnici koji budu dobili otkaz, da se presele u prostorije lažnog sindikada "Sloga" i traže mesečno izdržavanje za sebe i porodicu, jer su ih ovi politikanti (članovi SzS) na to nagovorili svojim huškanjem radnika, koji su dobili kakav takav posao na nepromišljenu neposlušnost.

  • Шишач снс-ОВАЦА

    11:34 // 8. 5. 2020.

    И Врховник у марту и априлу, па и сада, не носи маску, хоће ли и он отказ да добије?!

    • za primer

      08:45 // 9. 5. 2020.

      Za primer ostalima,koji ne nose maske - otkaz.

  • Sinovac

    13:41 // 8. 5. 2020.

    Ovako formulisano upozorenje pred otkaz je čista osveta prema zapošljenima, jer se prekršaj definisan tačkom 4 stava 2. člana 179. zakona kažnjava tačkom 8 stava 3. vezanom za radnu disciplinu u kojoj doslovno piše " - ako ne poštuje radnu disciplinu propisanu aktom poslodavca, odnosno ako je njegovo ponašanje takvo da ne može da nastavi rad kod poslodavca."
    Užas...

    • mj

      16:48 // 8. 5. 2020.

      Ako je dobio upozorenje jer nije nosio masku i stvarno nije nosio masku onda kako to moze da bude osveta. Da li treba da se zbog njega zaraze jos 10 drugih pa da onda dobije upozorenje?

  • Stanislav

    16:50 // 8. 5. 2020.

    JURA mora pokazati fleksibilnost, jer sa ljudima, radnicima svojim, ne može se, niti sme inatiti. Pretnje i otkazi doprineće većoj konfrontaciji i ishodu koji se može naslućivati. Jer, radnici nisu krpenjača, i ne mogu se ponižavati ni za kakvo parče hleba.
    A, o ministru, g-dinu Đorđeviću, nesposobnom da probleme rešava u interesu obeju strana,i ne samo u ovoj kompaniji, izlišno je je pričat

    • Zahav

      06:20 // 9. 5. 2020.

      Radnici su se sami oostavili na svoje mesto pristajući da mole za posao kod takvog poslodavca i pristajući da se učlane u stranku i slikaju glasačke listiće.
      Da sam ja na mestu poslodavca, bio bih još gori. Jer poslodavca štiti vlast, zakon i moć. A snaga radnika je u jedinstvu koga nikada nije ni bilo. Prema tome, ćuti i trpi i raduj se plati od 100€.

  • osvetnik

    00:23 // 9. 5. 2020.

    Zna se kako se to rješava . Da su radnici složni ,kao što nisu ,i sindikat da ih malo bolje brani i da svi obustave rad na nekoliko dana onda bi poslodavci bili primorani čak i da daju povišicu kao što su na početku epidemije dali i da mole radnike da se vrate na posao . Samo složno braćo Srbi a ne da vas tamo neki bjelosvjetski tajkuni ucjenjuju. Dosta je biloooo!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: