Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 24. 5. 2018.

KLER: Restitucija ne zaustavlja izgradnju kuća za Rome na Stočnom trgu

Stočni trg Projekat socijalne gradnje vredan 1,3 miliona evra ipak se nastavlja; Foto: Screenshot Google maps

Izgradnja 25 kuća za Rome na Stočnom trgu neće biti obustavljena zbog toga što su neke od parcela na kojima bi trebalo da se gradi u postupku restitucije, kazao je Ivan Petković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Objašnjava da zemljište neće biti vraćeno, već bi naslednici trebalo da budu obeštećeni.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Crvena Zvezda

    14:26 // 24. 5. 2018.

    Pozdrav! Ubrzajte izgradnju! Dosta smo cekali te nove kuce.

    • K T.

      14:37 // 25. 5. 2018.

      A što ne izgradite sami sebi kuće kao što je moj pradeda sam kupio plac i sam izgradio dom za svoju porodicu pa su mu sve oteli pre 70 godina. Nama koji generacijama stvaramo otima se pa se poklanja neradnicima. I sad nestrpljivi neradnici ne žele više da čekaju da im poklone tuđu dedovinu nego mi treba još da se strpimo i posle 70 godina čekanja za ono što jeste bilo naše i oteto nam je.

  • BULEVAR LENJINA

    13:47 // 24. 5. 2018.

    Lepo,a što im još ne uplaćujete po 50 eura ali samo za porodice koje redovno šalju svoju decu u školu.Tako ih možemo usmeriti na pravi put,a ne na muziku,vašare i džeparenje i gubljenje vremena oko Velike pijace.Ipak su to naši sugrađani i treba im pomoći.

  • Nišlila

    12:25 // 24. 5. 2018.

    U Pragu hiljade turista dolazi da vidi jevrejsko groblje.Mi smo na našem naselili rome!Da se razumemo.Nemam apsolutno ništa protiv roma,ali zakoni treba da važe za sve građane ove zemlje.Zainteresovani neka izguglaju malo "jevrejsko groblje u Nišu" i videće horor.Kuće na sred grobnica.Nadgrobne ploče služe kao kućni prag.Evo teme za Južne vesti.Samo vi imate petlju da pišete o takvim temama.

  • Vratiti ljudima ono sta im pripada

    14:20 // 24. 5. 2018.

    E, Petkovicu da li si siguran da je bas tako bilo 2011? Nije valjda sve to bilo socijalno stanovanje?

  • prof dr CVETKO Prvi

    18:16 // 24. 5. 2018.

    "Ne šiljite ražanj dok je zec u šumi" !
    Ajd' da vidimo i tih 25 kuća ... kao i studentski dom /za 10.god. - 8 spratova/, zgrada za "mlade" univerzitetske naučnike, koji su već pred penzijom,1.000.000 "novih radnih mesta" u budućem "Gradu elektronike", "Srpski tok" i svo Koridori su "završeni" i još toliko toga. O djubretu neću pisati...

    • Zoran Minić

      21:24 // 24. 5. 2018.

      Od stotina ari utrina koje je pretvoreno u gradsko građevinsko zemljište u gradu Nišu i koje "zvrndaju" prazne, vi izabraste baš parcele koje treba da se vrate naslednicima onih kojima su vaši preci oteli posle WWII? Zaista čudno? Na kraju, ako ste tako i odlučili, onda ljudima dajte na nekom rugom mestu zemljište iste vrednosti! Ili ćete i tamo da podižete burdelje sa golim igračicama uz šipku?

  • obmanuti gradjanin

    11:20 // 30. 5. 2018.

    Неколико пута пишем коментаре на ову тему, износећи чињенице, али и помињући људе који учествују у овој гетоизацији по службеној дужности и ви не објављујете, не вређам никога само чињенице.Шта ће Вам онда коментари кад само објављујете оно што ви мислите да вам одговара.Толико о незавизном и објективном новинарству које треба да чује све стране.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: