Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 28. 10. 2020.

| Ekonomija

Kasne radovi na centralnom leskovačkom trgu, izvođačima penali zbog probijanja roka

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
trg leskovac
Rok probijen, novi nepoznat; foto: B. S.

Novembra prošle godine krenula je dugonajavljivana i više puta odlagana rekonstukcija centralnog gradskog trga u Leskovcu, a godinu dana kasnije, iako je već trebalo da radovi budu završeni, oni nisu ni pri kraju. Izvođač radova - firma Bauvezen tražilia je produžetak roka za završetak od 6 meseci, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da ne veruje da će im se dodatni dani odobriti.

Leskovčani su za sređivanje trga izdvojili ukupno 223 miliona dinara, od čega je 75 miliona izdvojeno 2019. godine, a ostatak tokom ove godine. 360 dana je rok za završetak radova koji ističe početkom novembra, a stanje na terenu pokazuje da oni nisu ni blizu kraja.

"Nisam optimista" - odgovara gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na pitanje da li će se u dogovorenom roku završiti radovi.

Podsećam da se na tender javila samo jedna firma, nismo imali izbora, išli su i ispod tržišne cene, morali smo da ih izaberemo. Najveći deo je završen, ostalo je popločavanje mermerom što je najlepši deo i ide brzo, ali je evidentno da se u predviđenom roku ne može završiti. Svesni smo i da je korona odužila sve, ali to ne opravdava izvođača radova - kaže Cvetanović.

Da u roku ne može završiti ugovorene radove, svestan je i izvođač radova, pa je tražio produžetak roka za završetak. On mu se, po Cvetanovićevim rečima, verovatno neće odobriti. trg leskovac Radovi ni blizu kraju; foto: B. S.

Dobiće po zakonu 5 % penale, jer nisu na vreme završili radove. Nisam optimista da će u roku završiti radove, tražili su čak 5 do 6 meseci produžetak roka. Ne verujem da će taj rok da im se odobri iz prostog razloga što su znali šta i kako treba da se radi - kaže gradonačelnik.

Podsetimo, radove na sređivanju trga izvodi lazarevačka firma Bauvezen, koja sređuje i Trg kralja Milana i gradi Studentski dom, a koja je bila na crnoj listi poreskih obveznika.

Izgradnja leskovačkog Trga više puta je najavljivana, a radovi su konstantno odlagani. Izmeštanje spomenika, ali i sam projekat, i ranije su podelili mišljenja Leskovčana, a najviše negodovanja upravo je bilo zbog pomeranja spomenika Tomi Zdravkoviću.

Upravo je zbog izgradnje Trga, ali i asfaltiranja nekoliko ulica, Grad odlučio da u 2019. godini uzme kredit. Iako je prvobitno bilo u planu uzimanje kredita od 400 miliona dinara, zbog projekata koji će se raditi 2 godine, ta suma je smanjena na 180 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filip Stojanovic

    12:23 // 21. 12. 2020.

    Sta ste uopste i pocinjali da radite ako se javio samo jedan i to sumnjiv? Gde je izvestaj koliko je para do sad uplaceno i koliko jos ostaje do punog iznosa? Niste valjda uplatili celu sumu?! OK, sada ce kao placati penale 5%. Gde je uvid kad i gde uplacuju te penale? ... a mozda samo trebamo da sacekamo svemoguceg da sredi i ovo, posto mu saradnici ocigledno nisu sposobni ni za sta!!!

  • petarleskovac

    18:12 // 29. 10. 2020.

    Kinezi grade bolnice za 5 dana,a mi trg ne mozemo da zavrsimo o roku,za godinu dana,jos da smo vidjali radnike da rade,nego vidis jednog ,dva, a radovi stoje,,hehehhe

  • Markoni

    20:35 // 28. 10. 2020.

    Ee 2.000.000 eura za jedan trg a kasni se toliko.. meni ovo mnogo sumnjivo - cak ovaj gospodin kaze cena je ispod trzisne, a koja je to trzisna kad ima jedan izvodjac taj je mogao da stavi i tri puta veci cenu jer je jedini. Malo kontradiktorno prica covek..
    A u Nisu rade 2 godine i jos nisu pri kraju jer ima firma 10 radnila pa malo rade u Le pa dodju u Nis i tako u krug..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: