Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 11. 9. 2017.

| Ekonomija

Kineski investitori zainteresovani za ulaganje u Niš?

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
rade rajkovic
Ulagaće i u turizam; foto: M. J.

Niškim ulicama bi od naredne godine mogli da se pojave električni autobusi, koje proizvodi kineska firma “Yinlong”, rekli su u Kabinetu predsednika Skupštine Grada i dodaju da postoji mogućnost da se u Nišu otvori i njihova fabrika.

Delegacije kineske firme “Yinlong”, nakon sastanka sa premijerom Srbije Anom Brnabić, posetila je i grad na Nišavi i kako kažu u Kabinetu predsednika Skupštine Grada, "postoji realna šansa" ili da Niš kupi autobuse od njih ili da se u Nišu otvori njihova fabrika.

Niš je jedini grad van Beograda, za koji su Kinezi izrazili želju da ga posete. Niš im je interesantan, jer bi ovde mogli da izvoze te električne autobuse koje proizvode, koji su mnogo bolji od ovih koji se sada koriste i zbog ekonomskog, ali i ekološkog aspekta. Dakle, Niš bi mogao da kupuje od njih autobuse, a postoji varijanta i da otvore neko postrojenje ovde - rekli su u Kabinetu.

Oni dodaju da je kineska delegacija obišla i niški aerodrom, ali i naučno-tehnološki park i da su "veoma zadovoljni što Niš ima veliki broj mladih, visoko-obrazovanih ljudi".


Kinezi bi da unaprede i niški turizam

sastanak Krajem godine ili početkom naredne se vraćaju u Niš; foto: M. J.Vlasnici "Yinlong"-a mogli bi da ulažu i u razvoj turizma u Nišu, kažu u Kabinetu predsednika Skupštine Grada, da bi što više njihovih sunarodnika došlo u grad sa kojim posluju.

Oni su takva firma. Vole da im se sunarodnici osećaju dobro u gradu odakle posluju, pa ulažu i u turizam. U Nišu već ima dosta turista iz Kine, ali bi oni da taj broj uvećaju - rekli su u Kabinetu.

Međutim, u Kabinetu naglašavaju da se zasad radi samo o inicijalnim razgovorima, ali kažu da će "nakon analize, delegacija ponovo doći u Niš krajem ove ili početkom naredne godine".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Deki

    00:57 // 12. 9. 2017.

    Elektro-bus u Nisu? Jel Vi znate koliko kostaju samo baterije za njega? I tu nema vrdanja - svakih 6-7 godina mora zamena, koja se meri desetinama hiljada EUR. Cisto fenserisanje o narodnom trosku.
    Prava stvar za Nis je trolejbus - razvuces zice, dignes trolu i teraj...nema zagadjenja.

  • dobro je!

    17:55 // 11. 9. 2017.

    izgledaju puni razumevanja za našu razbarušenost,

    za naše nema-kafe-bez cigare navike,

    za naše lokalne običaje da se šegarčimo,

    pitomi, ljubazan, širokogrud svet,

    koji zna da je vrednost jedne kompanije prvo u njenoj radnoj snazi,

    u zadovojnim radnicima, u radu koji je vrednovan

  • Nastavnik Marinković

    17:47 // 11. 9. 2017.

    Huite Sao mi je, na lošem srpskom, rekao: "Ovaj vaš veliki, što kažu da je presednik na zbor, gleda ko naše dete u lap top - jal išao u neku školu"?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: