Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 20. 9. 2011.

Kinezi grade solarnu elektranu u Vranju

solarna elektrana Solarna elektrana; foto: calfinder

Predstavnici Grada Vranja i kineska kompanije „Euro Solar Park“ potpisali ugovor o izgradnji solarne centrale vredne 300 miliona evra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Iskren

    12:19 // 20. 9. 2011.

    Solarna elektrana "na površini od 500 hektara"??? Smešniju stvar odavno nisam čuo, naka ti što obećavaju tu investiciju prvo nauče kolika je površina jednog hektara i videće koliko je ogromna i nerealna površina od 500 hektaraa a ja ću posle besplatno da im objasnim koliko je 150 megavata!!!

    U Vranje izgleda još uvek ima laganje!!!

  • Ana N

    11:11 // 20. 9. 2011.

    U VRANJE NEMA LAGANJE!!! ISTO KAO I SA MARKET FAMILIJA I TEMPO, BICE I OVO ALI ZA JEDNO *** GODINA

    • PEnees

      10:02 // 24. 6. 2012.

      Ana, danas , 24.06.2012., ponovo citam ovaj tekst iz arhive vesti JV. Inace, preporucujem svima da odu povremeno na stare vesti i informacije, tek da se ne zaboravi sta je ko rekao,obecao,koliko drzi do javno izgovorene reci, a takodje moze se izvesti i neka rezultanta zasto se u bas odredjenom vremenu pojavila i plasirala neka vest i u kojoj je funkciji drustvenog i politickog trenutka tada bila.
      Naravno,(nazalost) ni od ove investicije do danas nema nista kao ni od mnogih drugih najavljivanih u tom periodu u vezi izgradnje solarnih energana (npr.Leskovac, Kursumlija, Pirot i mozda jos negde).
      Dakle, zakljucak koji se namece je da je sve bilo u sluzbi skorih buducih izbora i da je trebalo nedostatak prethodnih trogodisnjih rezultata u radu, poklopiti GRANDIOZNOM najavom neceg sto bi se desilo u buducnosti a sto, ruku na srce, dosta lepo zvuci( jug Srbije da postane solarni emirat)...

  • milojko

    15:13 // 20. 9. 2011.

    Ma svaka čast. Sao gde ćete tamo naći 500h?

    • 2121

      00:05 // 22. 9. 2011.

      A znas li ti koliko je velika opstina Vranje to jest na koliko kvadratnih kilometara se prostire?

  • djole

    00:04 // 21. 9. 2011.

    Nemojte da ste toliki pesimisti. Da je u pitanju italijanski, španski ili grčki investitor od toga sigurno ništa ne bi bilo. Kinezi su vrlo ozbiljni igrači kad su investicije u krupne projekte u pitanju. S druge strane njima evidentno treba prostor u Evropi za naseljavanje, a mi smo dušu dali za to. Izumiremo polako ali sigurno. Ne prave oni to za nas nego za sebe. A što se tiče prostora mora se priznati da je predimenzionirano. Obično su solarne elektrane na 10-20 ha sa isto toliko MW instalisane snage. Sa 150MW snage to bila koliko ja znam druga solarna elktrana po veličini u Svetu i jača od sve četiri vlasinske hidroelektrane zajedno. Preteraste ga malo Vranjanci.

  • petar nikolic

    21:54 // 20. 9. 2011.

    Kako od livade napraviti pustinju (vidi sliku u naslovu). Bolje im je da zasade šumu pa da ima koristi i za nas i za generacije koje slede.
    Inače moram da ponovim komentar: kada mi oni pokazu da znaju koliko je to 500 hektara ja ću im pokazati koliko je 150 megavata.

  • Djordje vuksanov

    14:34 // 19. 3. 2012.

    Po kojoj ceni ce se i kome isporucivati energija iz solarne energane snage 150 MW?Danas je problem za male investitore za snage do 10 KW da obezbede papire i brojila koja uslovljava Elektrodistribucija.Sta ce ostati za male investitore,a savetuje se osnivanje porodicnog biznisa? Pozdrav

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: