Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 21. 9. 2018.

| Ekonomija

Klinički centar Niš traži graditelja za helidrom

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Rok za ponuđače je do 28. septembra; Foto: JV/V. Milić

Ideja koja je postojala postojala još daleke 1987. godine, da Klinički centar Niš dobije uzletište za helikoptere i omogući da se pacijenti i lekari prevoze helikopterom do i od ove ustanove, polako se približava realizaciji. Naime, Klinički centar je raspisao javnu nabavku kako bi izabrao graditelja helidroma.

Kako se navodi u tenderu, ovo će da košta ukupno 15,5 miliona dinara bez PDV-a. Još sedam dana Klinički centar prikupljaće ponude, nakon čega bi trebalo da izaberu izvođača radova. helikopter Klinički centar će imati uzletište za helikoptere, kako je rečeno, jedini u Srbiji; Ilustracija; foto: flicker.com/Epping Forest District Council

Otvoren je postupak za javnu nabavku Izvođenje radova sa izradom projektne dokumentacije na izgradnji helidroma, za potrebe Kliničkog centra Niš, radi zaključenja ugovora - navodi se kao predmet javne nabavke.

Inače, novi Klinički centar otvoren je sredinom decembra 2017. godine, nakon nekoliko odlaganja. Tada je bilo i najavljeno da će se graditi pista za uzletanje i sletanje helikoptera u krugu Kliničkog, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da će se praviti od para koje će dati Direktorat za civilno vazduhoplovstvo.

Direktorat je doneo odluku da pokloni novac da se izgradi najmoderniji helidrom u Kliničkom centru Niš. Klinički centar u Nišu biće jedini Klinički centar u Srbiji koji ima helidrom - rekao je na otvaranju novog KC Lončar.

Plan Klinički centar Niš Detaljni urbanistički plan KC iz 1987. predvideo prostor za helidrom; Foto: Zavod za urbanizam Inače, da niški Klinički centar ima helidrom stajalo je u planskim dokumentima koja su usvojena još 1987, a više od tri decenije kasnije ovaj plan počinje da se ostvaruje.

Trenutno se u Kliničkom pravi infrastruktura na parkingu između starog i novog dela ove zdravstvene ustanove, na parceli koja je pod restitucijom i koju naslednici traže nazad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    05:59 // 22. 9. 2018.

    Ma,sta se Tigre akas s helikopteri,napravi odma aerodrUm!

  • anonimus

    20:53 // 21. 9. 2018.

    Zasto heliodrom kad smo na 150 metara od novog klinickog centra u krugu vojne bolnice vec postoji heliodrom koji je u funkciji i mnogo puta koriscn?

  • Pera

    19:36 // 21. 9. 2018.

    Pa šta fali, gde ste mislili da ovi leteći automobili sleću?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: