Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 26. 6. 2018.

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv niške Toplane

Toplana dimnjak Toplana možda zloupotrebila monopolski položaj; Foto: JV/Lj. Jocić

Zbog toga što je Gradska toplana nezakonito naplaćivala grejanje, što je utvrdio i državni revizor, Komisija za zaštitu konkurencije je pokrenula postupak u kome ispituje da li je Toplana zloupotrebila dominantni položaj na tržištu, što je zabranjeno zakonom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • abc

    16:23 // 26. 6. 2018.

    I za ovo je sigurno kriva opozicija

  • Srbistan

    17:36 // 26. 6. 2018.

    U prošlom računu mi je za varijabilni deo trebao doći ostatak iz januara.Kad sam uporedio video sam tamo jasno piše koliko je bilo potrošnja u januaru,pa 70% plaćeno tad a ostatak 30% sad i...I na rođene oči mi došlo za 500 din više ovog meseca za varijabilni ostatak dela iz januara.Ljudi,većinom nepismeni a i dolaze im sada manji računi pa ćute.Šta da radim?Čak mi majka od 80 leta rekla ma pusti!

    • radnik Toplane

      13:20 // 30. 6. 2018.

      Poštovani korisniče,
      molim Vas da prvo naučite algoritam za naplatu grejanja, pre nego što dajete komentare na visinu varijabilnog dela. Ni u jednom mesecu se ne plaća ostatak iz januara, već se od aprila do jula plaća po 1/4 ostatka ukupnog dugovanja iz svih meseci. I tako već druga godina...

  • Aperkat

    18:11 // 26. 6. 2018.

    Uz Toplanu,veci krivci su nekadasnja Uprava,a sadasnji sekretarijat za komunalije i energetiku i resorni vecnik,tada Bandjur,a sada Milosevic!Oni su aminovali ove odluke,zajedno sa Nadzornim odborom.Svako ko ,iole,zna funkcionisanje lokalne samouprave,zna da su svi oni cinioci donosenja odluka.
    Zar ne vidite da je sistem-pricamo o situaciji dva dana,onda padne u zaborav i nikom nista!

    • Joksim

      13:52 // 27. 6. 2018.

      Aha zato ovaj Milosevic dao ostavku na mesto vecnika, misli ako pobegne da nece odgovarati za stetu kojoj je licno kumovao ako ne i namerno napravio za dobrobit nekom kom se ulizuje da bi napredovao u struci politicara..

  • Лесков Кладенац

    20:06 // 26. 6. 2018.

    Топлана је јавно предузеће којим управља градска власт.Самим тим она одобрава ценовник услуга Топлане.
    Ако су рачуни,које издаје Топлана,у супротности са законом ,колико је одговорно руководство Топлане још више је одговорна градска власт јер она то руководство поставља.
    Решење ако не може другачије онда на СИЛУ заузети објекте Топлане,сменити руководство и поставити ново,по критеријумима стручно

  • Borko

    21:11 // 26. 6. 2018.

    Zašto "Objedinjena naplata" zaračunava "svojih" 3,5%+PDV na vrednost računa za grejanje? Kakve oni imaju veze sa vrednošću računa za grejanje da bi svaki račun uvećali za 4,2% svoje provizije. Štampanje računa i dostava istih nema nikakve veze sa sumom koja piše u računu.

  • Borko

    21:21 // 26. 6. 2018.

    Ko je pisao formulu za obračun cene daljinskog grejanja? Da li su svi elementi i koeficijenti sa kojima se računaju fiksni i varijabilni delovi ispravno i ekonomski opravdano usvojeni? Daljinsko grejanje po definiciji mora biti najjeftiniji vid grejanja (Din/kWh).

    • Numancia

      18:38 // 28. 6. 2018.

      Zar si zaboravio Bandjura i njegovu demomstracionu tablu i klimamnje glavom Breskovica?Problemi pocinju od tada!

  • Markoni

    13:49 // 27. 6. 2018.

    Nadamo se da ce ova komisija stititi interese nas obicnog naroda koji su pokradeni postupkom bahatih i nesteucnih rukovodilaca i politicara koji namecu nerealne uslove i tako kraduckaju gradjanje.

    Za rukovodsrvo traziti krivicnu i materijalnu odgovornost jer ako su znali da primaju velike plate pa to nosi i rizik i odgovornost..

    Narod podrzava i isterati do kraja pa posle da svi tuzimo toplanu..

  • dragoljub stamenković

    13:51 // 27. 6. 2018.

    Svi direktori Toplane od 2013. godine moraju nadoknaditi štetu koju su naneli korisnicima

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: