Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 31. 8. 2022.

| Ekonomija

Komunalije u Beloj Palanci poskupele za 10 %, a još toliko će u decembru

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Bela Palanka
Veće cena komunalija; foto: Lj. F.

Sve usluge belopalanačkog Javno-komunalnog preduzeća Komnis povećane su za 10 % na poslednjoj sednici Skupštine opštine. To je drugo povećanje u ovoj godini, a namera nadležnih je da se za još 10 % poveća i u decembru ove godine.

Komnis se bavi sakupljanjem i odvoženjem smeća, održavanjem groblja i distribucijom vode, pa će računi građanima koji dolaze za komunalne usluge biti veći za 10%, uz isto toliko povećanje početkom godine.

Ipak, poskupljenjima njihovih usluga tu nije kraj, kako je to preduzeće je u postupku stečaja, u planu UPPR-a koji tek treba da usvoji Privredni sud u Nišu nakon dogovora sa poveriocima, stoji da će se cene povećati za 10 % i u decembru 2022. godine, ali i 5 % u petoj godini sprovođenja UPPR-a.

Za donošenje novog cenovnika, na sednici 10. avgusta, glasali su odbornici vlasti uz podršku dva odbornika opozicije, a protiv su bili odbornici Socijalističke partije Srbije.

Šef odborničke grupe Slavenko Drobnjak kaže da je, gledajući cene na početku godine, ukupno povećanje 22 %.

Cene komunalnih usluga su neprimerno visoke u odnosu na standard građana, a i u odnosu na uslugu. Ovo je stvarno zabrinjavajuće. Nismo bili za poskupljenje. Veće su nego cene konunalnih usluga nego u Beogradu, a mi smo jedna od najsiromašnijih opština. Umesto da smanje nepotrebne troškove, recimo imaju mnogo izgubljenih radnih sporova, oni povećavaju cene - kaže Drobnjak.

Podsetimo, Komnis je u procesu stečaja, a poslednjih godina, prema zvaničnim podacima, negativno posluje. Nadzorni odbor je objavio i podatak da je u 2021. godini neto gubitak iznosio 10 miliona dinara, a da je u 2020. godini bio 11,8 miliona dinara.

Višemilionski gubici su i u toku 2022. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    17:05 // 31. 8. 2022.

    Održavanje groblja? Šta li oni tamo održavaju? Na groblju je pravi zmijarnik.

  • Дес - пот

    13:33 // 31. 8. 2022.

    80-их сам радио у Паланци,кад је основано ЈКП Комнис, које је одмах на почетку кубурило са пословањем,а видим и сада! Значи све исто,режија их угуши!

    • Smuk II

      14:43 // 1. 9. 2022.

      @Дес - пот : Mene me dezavuišu i blokišu ! Depresovan sam !

  • M.V.

    12:54 // 31. 8. 2022.

    Ma to neplacati. Firma propala pa mislu poskuljenjem da se namiruje.Odakle toliko poskupljenje.Obraticemo se Beogradu.Stecaj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: