Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 21. 2. 2023.

| Ekonomija

Komunalije u Leskovcu nastavljaju da rastu - računi za smeće biće uvećani za skoro 20%

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
screen_shot_2023-02-21_at_1.55.23________________
Povećanje od 30 dinara po članu porodice; foto: Grad Leskovac

Osim dodatne takse koju će Leskovačni morati da plaćaju za održavnje Fabrike za pričišćavanje optadnih voda na narednoj sednici Gradskog veća biće doneta odluka i da računi za smeće budu uvećani za 19,6%. To je prilikom posete preduzeća Por Verner i Veber, koje je u tom gradu zaduženo za odvoz smeća, potvrdio gradonačelnik Leskovca uz obrazloženje da cene nisu menjane od 2018. godine.

Prvi čovek Leskovca istakao je činjenicu i da je firma PWW tražila povećanje od 22,6%, ali da će povećanje biti nešto veće od 20% što znači da će za po jednom članu domaćinstva Leskovčani umesto dosadašnjih 149 dinara plaćati 179 dinara, što je poskupljenje za 30 dinara.

Prosečna porodica u Leksovcu ima 2,83 člana što znači da ona trenutno račun za đubre plaća 423,57 dinara, dok će po novom taj raućun biti uvećan za 83,03 dinara i iznosće 506,60 dinara. Cena đubrarine nije menjana od 2018. godine. O svemu ovome će se odlučivati i na narednoj sednici Gradskog veća - rekao je Cvetanović.

screen_shot_2023-02-21_at_1.55.37________________ Cene nisu menjane od 2018. godine; foto: Grad LeskovacDa će i pored poskupljenja računi za đubre Leskovčana biti najniži u Srbiji rekao je direktor PWW Srboljub Nisić, koji je istkao da građani ne plaćaju zamenu kontejnera i kanti.

Građani imaju besplatnu zamenu sudova – kontejnera koji košta oko 55.000 dinara, i kante, koja košta preko 3000 dinara, i sve to ulazi u cenu sakupljanja i odvoza smeća,što jejedinstven slučaj u Srbiji.speli smo da sa Gradom konkurišemo kod Ministarstva ekologije i dobijemo 100 kontejnera za stakleni otpad, gde će građani Leskovca na pametan način moći da odlože stakleni otpad u posebne kontejnere koji su vidno obeleženi i posle toga će se dati na reciklažu u fabrici stakla. Ozbiljan smo i pouzdan partner lokalnoj samoupravi - rekao je Nisić.

Podsetimo, Leksovčani od prošle godine vodu plaćaju 50% skuplje, grjeanje za 45% više, a seriju poskupljenja gradonačelnik Leskovca najavio je tokom posete Vodovodu kada je saopšteno da će Leskovčani morati da plaćaju i održavanje Fabrike za pričišćavanje optadnih voda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    21:55 // 21. 2. 2023.

    Tako je to kad privatna firma preuzme komunalnu delatnost,za ciju infrastrukturu smo svi izdvajali!Sledeci je...vodovod?!?

  • Sone

    16:18 // 21. 2. 2023.

    Mesko se " izborio" da nebude 22 nego 20 %. Ko vise njemu veruje.Cuje li sta se prica u grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: