Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 9. 11. 2011.

| Ekonomija

Komunalno opremanje niže 40 odsto

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, jura

Komunalno opremanje građevinskog zemljišta koštaće buduće investitore 40 odsto manje nego do sada odlučeno je u Gradskoj skupštini Leskovca.

Odluka je doneta na predlog Direkcije za urbanizam i izgradnju grada i Gradskog veća kako bi se podstakli strani, ali i domaći investitori da ulažu u privredni razvoj Leskovca.

Prema novoj skupštinskoj odluci, ukoliko se obaveze izmiruju odjednom, tarifa se umanjuje za 30 procenata, do sada je iznosilo 20 procenata, a predviđene su i brojne povoljnosti i dodatna umanjanje za 50 procenata za investitore koji grade proizvodne objekte, ali je potrebno da investicija bude realizovana u predviđenom roku.

U pojedinim slučajevima, investitori u Leskovcu mogu biti potpuno oslobođeni plaćanja nadoknade, ali je za to potrebna odluka Gradske skupštine. 

Prema rečima Dragane Stošić, direktorice Direkcije za urbanizam i izgradnju, novom odlukom regulisano je da se komunalno opremanje plaća prema površini objekata, a ne građevinskog zemljišta. Troškove tzv. toplifikacije neće naplaćivati lokalna samouprave već je ostavljeno da se to pitanje reguliše u direktnoj saradnji investitora i javnog preduzeća koje se bavi toplifikacijom.

Slobodan Kocić, gradonačelnik Leskovca, ocenjuje da će najnovijim podsticajnim merama pojedini investitori sigurno bitu zainteresovani za ulaganja u gradu sa dobrim poslovnim okruženjem.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: