Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 12. 3. 2024.

| Ekonomija

Konačno raspisan tender za završetak Studentskog doma u Nišu, započetog još 2009. godine

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Studentski dom
Vrednost je 960 miliona dinara; foto: J. Ž.

Čak 15 godina nakon što je položen kamen temeljac, raspisan je tender za završetak izgradnje Studentskog doma kod tehničkih fakulteta u Nišu, na Bulevaru Nikole Tesle. Vrednost je 960 miliona dinara.

Od početka izgradnje novog Studentskog doma u Nišu promenilo se nekoliko ministara, a objekat je i dalje nezavršen. Neki od razloga kašnjenja koje su nadležni navodili su izbor novih izvođača radova i kovid pandemija.

2009. godine, kada je izgradnja počela, najavljeno je da će zgrada koštati 700 miliona dinara. Vrednost javne nabavke, koja podrazumeva radove na završetku Studentskog doma, a koju je sada raspisalo Ministarstvo prosvete, iznosi 960 miliona dinara.

Postupak je međunarodni, finansira ga Evropska investiciona banka, a rok za podnošenje prijava je 19. april.

Zgrada će biti sa 11 spratova, podrumom, prizemljem i potkrovljem. U planu su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe za studente.

Pošto su prvobitno planirana kupatila bila minimalnih dimenzija ili ispod propisanog minimuma, a samim tim nefunkcionalna, sada je u planu rušenje pregradnih zidova kako bi kupatila bila veća.

Dom bi trebalo da ima zajedničke prostorije za druženje, terase, čitaonice ukupnog kapaciteta od 130 mesta, TV salu, prostoriju za električne ormane, trokadero, kancelarije, internet klub, fitnes salu, vešernicu i kafe bar, dok će u menzu studenti morati da idu u drugu zgradu.

Zgrada će imati i ozvučenje sa mikrofonima i to će se, kako je istaknuto, koristiti za davanje govornih saopštenja i za pozadinsku muziku. Prostorije će se grejati i hladiti uz pomoć ventilator konvektora.

Ukupan broj novoprojektovanih parking mesta je osam, od čega je jedno parking mesto namenjeno osobama sa invaliditetom u svemu prema Pravilniku o tehničkim standardima planiranja, projektovanja i izgradnje objekata, kojima se osigurava nesmetano kretanje i pristup osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Podsetimo, završetak izgradnje najavljivan je više puta do sada, a direktor Studentskog centra Rade Rajković rekao je pre dve godine da će dom biti useljiv do jula 2024. Premijerka Srbije Ana Brnanić navela je nedavno u Nišu da će dom biti izgrađen uskoro, ali rok nije pominjala, već je tražila malo vremena da odluče kako će ga raditi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Suzana

    13:37 // 15. 3. 2024.

    Blize se izbori

  • Robin Hud

    11:27 // 13. 3. 2024.

    U ova dva meseca sta su nam sve obecali sve zbog izbora, ocekujuci da smo zaboravili predhodna obecanja i nerad

  • Torpedo

    18:58 // 12. 3. 2024.

    Dobro je, bice, samo jos 15 godina da prodje. Predizborna lazna prica a ima ih na desetine vezane za Nis!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: