Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 24. 9. 2020.

| Ekonomija

Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu najavljen za kraj 2020.

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
majakovskog
Rok za zgrade u Majakovskog bio decembar 2020, ali odložen je za februar; foto: GSA

Nišlije koje nemaju svoju imovinu već duži period iščekuju konkurs za kupovinu socijalnih stanova, a neki od njih kažu da od nadležnih ne dobijaju odgovore da li ima stanova koji čekaju nove stanare. Da će konkurs biti raspisan do kraja godine i da drugih stanova nema, tvrdi direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović.

Kako kaže jedna Nišlijka, već dugo ne može da sazna kada će biti konkursa i da li postoje stanovi za useljenje, jer je, kaže, nakon drugog pitanja odgovor nadležnih za rešavanje ovog pitanja jeste spuštena telefonska slušalica.

Znam da postoje stanovi koji čekaju useljenje ili iseljenje bespravnih stanara, na šta Gradska uprava za imovinu ćuti. Mi obični ne možemo da dođemo do odgovora, već kod drugog pitanja je "tu-tu, tu-tu, tu-tu" i tako godinama- kaže Nišlijka.

Da će konkurs biti raspisan do kraja 2020, te da drugih stanova trenutno nema, navodi direktor Gradske stambene agencije.

Ja očekujem negde krajem novembra, početkom decembra, ali definitino u ovoj kalendarskoj godini, očekujemo raspisivanje konkursa- navodi Stojanović.

Da bi građani konkurisali, trebalo bi da ispunjavaju dva uslova - da nisu vlasnici nekog stana i da imaju prebivalište na teritoriji Niša.

Zbog vanrednog stanja, kaže, pomeren je rok za završetak radova zgrade u Majakovskog za februar, a očekuje da useljenje bude aprila ili maja naredne godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasmina Mladenovic

    13:46 // 22. 12. 2020.

    Ovo je odvratno sta rade sa tim stanovima,pet puta sam isla da pitam kada ce biti konkurs za te stanove i uvek dobila isti odgovor "neznamo dodjite sredinom meseca"kao samohrani roditelj sa tri deteta po njihovim pravilima ispunjavam sve uslove ali nisu hteli da me niti saslusaju niti kazu sta treba od dokumentacije vec me bukvalno isterali iz kancelarije,dali Gradonacelnica vidi ovu sramotu,uzas!

    • Jasmina

      09:40 // 27. 1. 2021.

      I mene su tako bukvalno isterali kada sam pitala za konkurs i nisu hteli da mi kazu sta je potrebno od dokumentacije za konkurisanje kao samohrani roditelj sa troje dece!I gradonacelnici sam pisala ali odgovora nema,baš je briga,gleda svoje interese,sramota,treba da se sve majke skupe i pozovu medije!

  • Nikola

    20:13 // 27. 9. 2020.

    Treba otici kod socijalnih stanova ispod Emezzete i pogledati parking, sve vrvi od dobrih i novih automobila i onda shvatiti koliko je bila pravedna raspodela tih stanova.

  • Ouzo

    07:57 // 26. 9. 2020.

    Gradska stambena agencija, jos jedan parazit na budzetu! Sluzi za udomljavanje zena i muzeva kadrova , gde se ceo radni dan nista ne radi,jer i nema sta da se radi !

    • Mitar

      21:19 // 26. 9. 2020.

      Rade, rade, al ispod žita.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: