Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 26. 5. 2021.

| Ekonomija

Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu za oko 10 dana, nakon toga i za iznajmljivanje

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
stanovi 1
Konkurs za kupovinu socijalnih stanova za desetak dana, najavljuju iz Grada;foto:JV

Nakon nekoliko odlaganja, konkurs za socijalne stanove u ulici Majakovskog biće raspisan u dve faze, najavljuju nadležni. U narednih desetak dana prvo će moći da konkurišu oni koji žele da kupe nekretninu, a zatim će biti raspisan i konkurs za iznajmljivanje. Cena po kvadratu je 830 evra.

Dve godine nakon početka gradnje socijalnih stanova u Duvaništu, za one koji nemaju "svoj krov nad glavom" obezbeđeno je 90 stanova za prodaju i 16 za iznajmljivanje. Na konkurs mogu da se prijave socijalno ugroženi, kao i mladi bračni parovi.

Prema potrebama tržišta, najveći broj stanova je veličine između 52 i 63 kvadrata, ali ima i manjih i većih. Cena za kupovinu bez PDV-a je 755 evra po kvadratu, a sa PDV-om 830 evra. Što se tiče zakupa stanova, cena po kvadratu je 1,62 evra po metru kvadratnom, a oni koji redovno izmiruju obaveze imaju i popust od pet odsto - kaže Stanojević.

Sve informacije biće objavljene na sajtovima Gradske stambene agencije i Grada Niša, a oni koji nemaju pristup mrežama svu potrebnu dokumentaciju mogu podići lično, kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stanojević.

Kod nas će ih čekati kompletna dokumentacija i spisak gde šta pribavljaju. Rok za konkurisanje je 30 dana. Desetak dana nakon prvog konkursa, ide poziv za zakup - ističe Stanojević

Da je interesovanje Nišlija veliko potvrđuje i gradonačelnica Dragana Sotirovski. soca i vladan Uskoro izgradnja socijalnih stanova i na Ledenoj steni;foto:JV

Svi koji ove godine ne prođu konkurs, mogu da se nadaju nekim novim stanovima koje već planiramo na drugoj lokaciji- kaže Sotirovski.

Kako najavljuju, gradnja novih socijalnih stanova kreće uskoro i na Ledenoj steni, gde će biti između 160 i 180 stambenih jedinica. Prema rečima gradonačelnice, cilj je da se zbrinu ne samo socijalno ugroženi već i mladi bračni parovi. Napuštena zgrada - Branka Krsmanovića Grad traži način da preuzme započetu zgradu stanova za mlade naučnike; foto: A. Stankov

Razgovaramo i dalje sa Fondacijom na Univerzitetu da Grad zvanično preuzme zgradu u ulici Branka Krsmanovića. Na Fondaciji je da o svom trošku izračuna koliko para je potrebno da se ta zgrada završi, a onda ćemo proceniti da li nastavljamo saradnju sa Univerzitetom ili ćemo je nekako kupiti ili preuzeti da bude u našem vlasništvu - rekla je Sotirovski.

Da podsetimo, gradnja ovih socijalnih stanova Duvaništu krenula je pre dve godine, a na ovom potezu do sada je izgrađeno šest zgrada. Nadležni očekuju da će se novi stanari useliti tokom avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radmila

    15:45 // 28. 5. 2021.

    Molim sza standarno osiguranjwe zivim sa 4 dece izrazavm se od socijalne pomoci molim za standarno osiguranje

  • Radmila Salijevic

    19:00 // 27. 5. 2021.

    Ja sam majka 4 dece molim za stambeno stanivanje zivim od socijalne pomoci da nije socijalno neznam kako bi izdrazavala decu molim od sveg srca zavstambeno stanovanje

  • Stole

    09:24 // 27. 5. 2021.

    Ajde sad brzo postenjacine razvodite se, trazite vezu stranacku preletaci, udomite se, izmuzite sve sto mozete i "kupujte" sranove. Uzmesto da ovaj propali grad dodeli stanove stvatno ugrozenima, oni ce da se podele stranackim vezarama, preletacima i vezarama. Dno i sramota.

    • Dana

      15:22 // 29. 5. 2021.

      Grad ne dodeljuje stanove već ih prodaje, i to po ne maloj ceni od 830€. To nisu socijalni stanovi za socijalno ugrožene, nikada nisu ni bili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: